Kako je Poljska završila u 1. šeširu? Smislili su genijalnu foru i preveslali Špance, iako su imali lošije rezultate od njih!

Svi su se čudili kako su završili ispred Crvene furije na rang listi, pa samim tim dobili i bolju poziciju pred žreb grupa za Mundijal

  • 15

Mnogi ljubitelji fudbala iznenadili su se kada su videli da će Poljska biti u 1. šeširu na žrebu za Svetsko prvenstvo koji je na programu 1. decembra.

Zbog toga će Levandovski i ekipa biti uz domaćina Rusiju najpoželjnijiprotivnik svim reprezentacijama iz ostalih šešira.

I dalje je mnogima nerealno da su Poljaci bolje rangirani od Španije i da će biti u boljem žrebu od Crvene furije, koja je posle Nemaca bila najubedljivija reprezentacija u kvalifikacijama uz Belgiju sa 28 od maksimalnih 30 bodova.

>>> Zbog jednog pravila na žrebu ne možemo u grupu smrti na Mundijalu: Ovo su najlakše i najteže koje možemo da dobijemo!

>>> Čak 871 meč i 2454 postignuta gola: Koja selekcija je dala najviše pogodaka u kvalifikacijama i gde je na toj listi Srbija?

Sa druge strane, Poljaci su bili lošiji u svojoj grupi i završili su je sa 25 bodova. Maksimalno su iskoristili to što su na prethodnom Evropskom prvenstvu igrali četvrtfinale, a onda su pribegli maloj prevari, odnosno triku koji im je posle dobrih kvalifikacija doneo 1. šešir pred žreb.

Foto: AP/Tanjug

Kada se pogledaju rezultati i utakmice koje je Poljska igrala između dva ciklusa od EURA 2016 do kraja kvalifikacija, u oči upada činjenica da su odigrali samo jedan prijateljski meč - protiv Slovenije (1:1).

Sa druge strane, mnoge reprezentacije su igrale po četiri prijateljske utakmice, a sve one se računaju za FIFA rang listu.

Poljaci su shvatili da bi igranjem prijateljskih utakmica mogli samo da izgube bodove i nakon duela sa Slovenijom u novembru 2016. godine više nisu igrali prijateljske utakmice.

Druge reprezentacije, naročito one najjače, igrale su prijateljske utakmice između sebe i tako gubile bodove, dok su Poljaci iskusno čekali i na kraju dočekali!

Foto: Tanjug/AP

Španija je sa druge strane odigrala 4 prijateljske utakmice između dva ciklusa, remizirali su protiv Engleza i Kolumbije (obe utakmice 2:2), dok su na preostale dve pobedili. Ipak rano ispadanje sa EURA prošle godine, kao i kalkulisanje Poljaka uticalo je na to da Španci na kraju završe u 2. šeširu i da budu najmanje poželjan rival svima na žrebu, nepoželjniji od većine ekipa iz 1. šešira.

Pogledajte i kako izgledaju šeširi pred žrebanje:

Foto: Twitter.com/Football__Tweet

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr No

    17. novembar 2017 | 09:47

    I na kraju u zrebu dobiju Spance iz drugog sesira i sve dodje na svoje mesto

  • Miki

    17. novembar 2017 | 13:19

    Zasto Srbija onda ne igra prijateljske utakmice sa onima koje moze da pobedi ako se to rangira kod FIFE ?

  • Lovra Verebi 63 god

    17. novembar 2017 | 10:25

    Da navijam za Spaniju nebi se mnogo brinuo oko sesira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA