Iz Subotice grme zbog ponašanja igrača Borca: I nas su sudije oštetile, pa nismo sedeli na travi i ispucavali loptu van tribina!

Rukovodstvo Spartaka oglasilo se posle nemilih scena u 17. kolu Superlige Srbije

  • 9

Fudbalski klub Spartak iz Subotice, dan nakon skandaloznih scena na utakmici protiv Borca iz Cačka, saopštio da su zatečeni ponašanjem igrača protivnika, koji su na taj način potcenjivali rivala, omalovažavali fudbal kao sport, a publiku koja je došla da gleda meč po izuzetno hladnom vremenu, doveli u zabludu i u stanje da se potpuno okrene protiv njih samih.

Fudbaleri Spartaka savladali su juče Borac iz Čačka 3:1 u utakmici 17. kola Superlige Srbije, koja će ostati upamćena po svojevrsnom "bojkotu" Čačana, nakon što je u 43. minutu sudija Milan Ilić dosudio penal za domaćine i isključio dvojicu igrača Borca - Lazara Jovanovića i Amera Dupovca.

>>> Sudije režirale najskandalozniji fudbalski vikend u Srbiji: Sporni penali, isključenja i cirkus na skoro svakoj utakmici! (VIDEO)

Na startu drugog poluvremena igrači Borca su u znak protesta posedali na zemlju leđima okrenuti golu.Posle desetak minuta kada su ustali i meč bio nastavljen, uglavnom su vršili opstrukciju igre i ispucavali loptu u aut, kad god su bili u mogućnosti, najviše golman Bajić, koji je nekoliko puta ispucao loptu preko tribina.

Printskrin: Youtube/Sportnetwork TV

- Ne želimo da se bavimo problemima protivničke ekipe. Ne zanima nas da li igrači imaju problema sa upravom, da li imaju problema sa platama, da li uprava ima problema sa stručm štabom ili stručni štab sa igračima. Ništa od tog nas ne zanima i gledamo samo u svoje dvorište - istice se u saopštenju Subotičana.

Kako se navodi, ono čime žele da se bave jeste njihov klub i njihova igra.

- Želimo da kažemo da našem klubu nije potrebna ničija pomoć kako bi se pobedila ekipa koje je poslednja na tabeli, pa tako ni pomoć sudije. Istine radi konstatujemo da je pre dosuđenog kaznenog udarca postojao još jedan kazneni udarac, koji nije dosuđen za našu ekipu, a sve to pri rezultatu 0:0, a mi nismo osećali potrebu da kasnimo na drugo poluvreme i da sedimo na travi.

Printskrin: Youtube/Sportnetwork TV

Iz Spartaka ističu da su ove sezone, kao i proteklih nekoliko godina, kako na terenu u Subotici, tako i na gostujućim terenima, bili svedoci velikih nepravdi ka njihovom klubu, da su im dosuđivani nepostojeći penali, isključivani igrači, donošene pogrešne odluke, ali da nikada nisu nesportski reagovali.

- Ostajali smo na nogama, borili se i zbog toga smo sada tu gde jesmo, a mi smo treći na tabeli, sa jako mladim timom i sa odličnom igrom i što je najbitnije sa osmehom na licu, mirna srca i čiste savesti. Ne želimo da dođe do zamene teza i da ispadne da je žrtva neko ko to nije.

- U ovom slučaju je žrtva srpski fudbal u celini i nanešen mu je ozbiljan udarac. Mi ćemo nastaviti marljivo da radimo i da se pripremamo za nove mečeve kako bi nastavili niz dobrih rezultata i zadržali ovu poziciju na tabeli - poručuju iz Subotice.

Pogledajte snimke sramote iz Subotice koja je obišla Evropu:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    20. novembar 2017 | 17:42

    Gospodo iz Subotice, razočarali ste. Prvo uprava, a još više navijači. Ja mislio da u vašem gradu živi neka fina, kulturna gospoda, a ono... Onakvo,, podjebavanje,, igrača Borca, u situaciji kada se dešava onakva sudijska lakrdija, je za svaku osudu. Očigledno je da naši navijači lako zaboravljaju sudijske lakrdije na njihovu štetu i kao da jedva čekaju prvu žrtvu koja će tu lakrdiju osetiti na svoju kožu pa će se toj žrtvi podsmevati, rugati, puštati krike i još više nervirati žrtvine igrače. Za pohvalu bi bilo da su navijači iz Subotice izašli na teren u drugom poluvremenu, solidarisali se sa igračima Borca i time stavili do znanja i sudiji i njihovim mentorima ŠTA misle o njihovom radu. Ovako, nemojte Spartakovci da ,,plačete,, kada u nekoj od narednih utakmica Vi budete ono što je sinoć bio Borac.

  • D.M.

    20. novembar 2017 | 17:35

    Ovom sudiji pod hitno zabraniti ne samo da sudi već i da gleda fudbal pa ni na teveu !

  • ...

    20. novembar 2017 | 18:15

    Sram vas bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA