≫ 

GOREĆE U 6. KOLU: Liverpul ispustio 3:0 protiv Sevilje, Real demolirao sa 6:0, komedija u Monaku! (VIDEO)

Početak petog kola obećava ludu vožnju u preostalim mečevima Lige šampiona

  • 7

Posle reprezentativne pauze, konačno je na red došla i Liga šampiona. I to kako, u punom sjaju, sa velikim brojem golova!

Peto kolo po običaju daje učesnike osmine finala, Bešiktaš je u prvom meču overio mesto u narednoj rundi, dok su to već pre učinili PSŽ, Bajern, Siti i Totenhem.

Od srpskih igrača, Nikola Maksimović je ostao na klupi Napolija, Marka Grujića nije bi bilo u protokolu Liverpula. Upravo Liverpul je ispustio prednost od 3:0 protiv Sevilje u poslednjim trenucima, španski tim je iščupao 3:3. Real je overio osminu finala sa surovih 6:0 protiv APOEL-a, za nastavak će se u poslednjem kolu voditi velika borba između Napolija i Šahtjora, Spartaka i Sevilje, odnosno Porta i Lajpciga.

GRUPA E

Foto: Tanjug/AP

Liverpul nije bio impresioniran ambijentom na stadionu Sevilje, već posle pola sata na semaforu je stajalo 0:3. Posle kornera sa desne strane, prvo je gol dao Firmino, zatim i Mane, a situacija je bila preslikana. Lopta je dugo preletala sve u 16 metara, da bi na prvoj stativi strelci spremno dočekali šansu za egzekuciju.

Posle toga, u 30. minutu je Firmino iskoristio odbitak nakon šuta Manea, čime je Liverpul pokazao spremnost da zabetonira prvo mesto, ali se očigledno previše spavalo u poluvremenu.

Sevilja je to znala da kazni, Ben Jeder je prvo dao gol lukavim skokom, zatim iz penala smanjuje na 3:2 u 60. minutu, kada kreće drama za Liverpul. Ušla je voda u uši, a naročito u 93. minutu kada je stadion eksplodirao.

Pizaro je dao gol i dobro prodrmao situaciju u grupi, gde će sve biti rešeno u poslednjem kolu. Ipak, Liverpul ima pol poziciju sa devet bodova i čeka Spartak, dok Sevilja gostuje nejakom Mariboru.

Foto: Tanjug/AP

GRUPA F

Siti nije morao da se troši protiv Fejenorda koji je bio zakucan za dno sa četiri poraza, mirovale su dugo mreže protiv Holanđana, ali je u 88. minutu Sterling presudio za maksimalan učinak. Dobio je loptu od Gindogana, čekao je samo izletanje golmana do kraja, pa bocnuo loptu za lagan lob i 15 bodova.

Šahtjor je drugi u grupi sa 9 bodova, ali je Napoli prišao i ima šest pred poslednje kolo. Držali su se Ukrajinci do 56. minuta, ali su Insinje, Zjelinski i Mertens tresli mrežu za 3:0 i novu nadu.

 

Ipak, Napolitanci zavise od dobre volje Mančester sitija, neophodna je pobeda ekipe Pepa Gvardiole nad Šahtjorom, Fejenord će najverovatnije biti topovsko meso u Holandiji.

GRUPA G

Sve što je moglo da krene naopako po Monako, krenulo je od starta, Žemerson je prvo zatresao sopstvenu mrežu, pa je dao loptu ekipi RB Lajpciga za laganu kontru. Iz te akcije, Verner je dao gol za 2:0, a sve se desilo do 9. minuta.

 

Verner je povisio na 3:0 u 31. minutu iz penala, a lažna nada Monaka predstavlja gol Falkaa. Kolumbijcu je uzvratio Keiza pre odlaska na odmor za 4:1, ali odluka o novim učesnicima četvrtfinala se čeka u završnom kolu.

Porto čeka Monako, Lajpcig gostuje prvoplasiranom Bešiktašu koji ne može da ispusti prvo mesto. Porto i Lajpcig imaju po sedam bodova, pa će se meč igrati uz osluškivanje situacije na drugom stadionu.

GRUPA H

Foto: Tanjug/AP

Totenhem je pre poslednjeg kola obezbedio dalji plasman i rasterećeno je gostovao Borusiji, dok je Real rešio da se poigra sa APOEL-om na gostovanju.

Modrić je započeo goleadu bombom sa 20 metara, nadovezao se Benzema sa dva gola, Naćo je bio precizan sa peterca, pa je već posle prvog poluvremena bilo 4:0 protiv nesrećnih Kiprana.

Onda je Ronaldo sa dva gola došao do 18. pogotka u Ligi šampiona u 2017. godini, što je novi rekord.  Taj rekord moći će da prevaziđe 6. decembra u poslednjem kolu protiv Borusije u Madridu, a Totenhem je protiv tima iz Dortmunda preokrenuo.

 

Iako je Obamejang doneo vođstvo u 31. minutu, bila je to lažna nada i kratkotrajni trzaj ekipe koja odavno ne liči na sebe. U 49. minutu je Kejn najavio preokret, overio ga je Son u 76. minutu, Totenhem se može pohvaliti prvim mestom u grupi sa aktuelnim evropskim prvacima.

Liga šampiona, peto kolo:

Grupa E:

Sevilja – Liverpul 3:3

(Ben Jeder 51, 59p, Pizaro 93 - Firmino 2, 30, Mane 22)

Spartak – Maribor 1:1 (0:0)

Tabela: Liverpul 9, Sevilja 8, Spartak 6, Maribor 2

Grupa F:

M. Siti – Fejenord 1:0

(Sterling 88)

Napoli – Šahtjor 3:0

(Insinje 56, Zjelinski 81, Mertens 83)

Tabela: Mančester siti 15, Šahtjor 9, Napoli 6, Fejenord 0

Grupa G:

Monako – Lajpcig 1:4

(Žemerson 6ag, Verner 9, 31p, Keita 45)

Bešiktaš – Porto 1:1 (1:1)

Tabela: Bešiktaš 11, Porto 7, RB Lajpcig 7, Monako 2

Grupa H:

Borusija – Totenhem 1:2

(Obamejang 31 - Kejn 49, Son 77)

APOEL – Real Madrid 0:6

(Modrić 23, Benzema 39, 45+1, Načo 41, Ronaldo 49, 54)

Tabela: Totenhem 13, Real 10, Dortmund 2, APOEL 2

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stradko87

    21. novembar 2017 | 23:54

    Da je srece da Totenhem osvoji ligu sampiona. Jedini su oni pravi tim, igraju srcem, ne trce za parama. Najmanji budzet imaju od svih konkutenata za titulu!

  • 1967

    21. novembar 2017 | 23:11

    Ljudi covek u norveskoj dobio na kladionici 960.000 Eura , tipovao 15 utakmica 14 uhvatio i cekao je vaceras Napoli i docekao , neka mu je sa srecom on je genije.

  • Duci

    22. novembar 2017 | 00:07

    Grupna faza LS je veoma dosadna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA