Ključaće protiv Kelna kao da je derbi! U Londonu je bilo 20.000 Nemaca, sada se oštre za Zvezdu (FOTO)

Nemački mentalitet nikada ne treba potcenjivati, čak i kad su navijači u pitanju

  • 57

Bio je Keln zakucan za dno posle tri kola, bez ijednog boda, ali se sada situacija potpuno promenila.

Pobedio je Keln prvo BATE sa 5:2, a onda i Arsenal sa 1:0, pa se situacija u grupi H zakuvala.

Crvena zvezda  i Keln imaju po šest bodova, BATE je poslednji sa pet, a u poslednjem kolu Zvezda čeka Nemce, 7. decembra na stadionu "Rajko Mitić".

Foto: AP/Tanjug

Da ironija bude veća, Keln u Nemačkoj ima samo dva boda iz 12 kola, a sada je oživeo nadu za spas sezone makar podvigom u Evropi!

Još kada su u septembru pušteni paketi karata u prodaju, dovitljivi Nemci su iskoristili internet prodaju da kupe sve karte, iako im je potrebna samo ona za 7. decembar.

Foto: youtube.com

Jedna manja grupa navijača je imala i humanitarnu stranu priče, karte za BATE i Arsenal su poklonili deci iz Zvečanske, ali ne treba zaboraviti koliko su Kelnovi navijači željni Evrope.

Nisu igrali internacionalne mečeve od 1993. godine, vratili su se na scenu protiv Arsenala, pa je u Londonu bilo čak 20.000 navijača!

To je daleko veći broj karata nego što je mesta predviđeno za gostujući sektor, pa je došlo i do nereda na tribinama, mnogi su čak i bez karata došli, ali im nije padalo na pamet da ostanu van stadiona.

Foto: Profimedia/Press Association

Sve to izazvalo je odlaganje početka meča za sat vremena, nadajmo se da u Beogradu takvih nemilih scena neće biti.

Sada je euforija još veća posle dve vezane evropske pobede, suvišno je i pričati da su 2.500 mesta, koliko im od kapaciteta stadiona prema propisima UEFA pripada, malo.

Niko Nemce nije mogao da spreči da kupe karte preko interneta, a još u septembru je za karte apliciralo oko 13.000 navijača!

Foto: AP/Tanjug

Sumnje nema, čeka nas derbi atmosfera i Delije će imati ravnopravnu navijačku grupu sa druge strane stadiona.

I upravo nedelju dana kasnije, Zvezda gostuje Partizanu 13. decembra u 22. kolu Superlige, pa će ovaj period biti buran za tim Vladana Milojevića.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA