Đavoli podivljali, a Evropa se čudila zašto nije ofsajd: Jedan detalj otkriva zbog čega je ovaj pogodak u LŠ regularan! (VIDEO)

Sve je ipak kristalno jasno

  • 13

Fudbaleri CSKA su u utorak šokirali Mančester junajted vođstvom u prvom poluvremenu, a navijači engleskog kluba podigli su veliku prašinu smatrajući da su oštećeni.

Naime, igrači su redom dizali ruku tražeći ofsajd kada je Alan Džagoev postigao pogodak, ali za podizanje zastavice nije bilo ni najmanjeg osnova.

Kada se pogleda "sporna situacija", Džagoev jeste očigledno bio iza linije odbrane kada mu je lopta upućena, ali je potpuno ispušteno iz vida da je Dejli Blind proklizao i našao se iza gola i golmana Romera, čime je i dalje aktivni učesnik igre.

Izuzetak bi se pravio da je igrač uz dozvolu sudije napustio igru, ali je ovako sve bilo regularno. Posle toga, Junajted je u nastavku preokrenuo na 2:1 i overio prvo mesto u grupi, Bazel je kao drugi otišao dalje, dok je CSKA preseljen u Ligu Evrope. Za dno je zakucana Benfika sa nulom i gol razlikom 1:14.

Inače, nešto slično ovoj situaciji dogodilo se na EURO 2008 kada je Rud van Nistelroj dao gol Italiji. Bufon je oborio Panućija i poslao ga iza gola, Holanđanin je zatresao mrežu, a Italijanima dugo ništa nije bilo jasno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x

    6. decembar 2017 | 09:12

    Sinisa ako ne znas pravila ne bi trebalo, da komentarises. Imas na internetu LOG (IFAB) pod brojem 11 je ofsajd pravilo. Procitaj prvo

  • Sinisa

    6. decembar 2017 | 08:37

    On je van terena i čist je ofsajd!

  • ДР

    6. decembar 2017 | 11:20

    Правило :када је офсајд?- Када судија досуди! Проф. Др А. Обрадовић!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA