Zvezdin junak koji izgleda kao Brus Li: Ova fotografija krije tajnu Srnićeve majstorije protiv Kelna (FOTO)

Slavoljubu Srniću se protiv Kelna vratio sve što je propustio na prvenstvenim utakmicama i još jednom se na kraju ispostavilo da je najbolji na ''velikim'' utakmicama

  • 39
Foto: ATA Images

Zvezda je 25 godina čekala na evropsko proleće, a potrefilo se da ga je donelo njeno dete - Slavoljub Srnić. Momak koji je ponikao na Marakani, pa je napustio pre nego što je dobio pravu šansu u seniorskom fudbalu, da bi se potom vratio na Marakanu, postao je junak Delija u meču decenije.

>>> Zvezda već gleda ka Ligi šampiona: Pobedom protiv Kelna crveno-beli ušli među nosioce u kvalifikacijama! (FOTO)

Postigao je jedini gol u pobedi protiv Kelna, kojim je Zvezda naplatila Nemcima i neke stare dugove koji datiraju od pre 28 godina, kada su Nemci izbacili iz Kupa UEFA jednu od najjačih Zvezdinih generacija u odlučujućoj bici za proleće.

Tihi heroj je bio na udaru negativnih komentara po forumima i društvenim mrežama u poslednje vreme, jer nije koristio neke izgledne šanse u prvenstvu na nekoliko prethodnih utakmica.

Ali, kada je bilo najpotrebnije, pogodio je u stilu prekaljenog golgetera. Fudbalski. Iz prve. Slabijom nogom!

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Nije to slučajno, a nije ni lako izvesti. Za onakav trzaj i reakciju neohpodno je da imate savršenu fizičku spremu, eksplozivnost, pokrete koji se vežbaju danima na treninzima i mišiće koji se jačaju u teretani.

Srniću se vratilo za sve propuštene prilike i šanse koje je imao u poslednje vreme i tako je na najbolji mogući način uzvratio poverenje treneru Vladanu Milojeviću, koji ga je ove sezone preporodio nakon kanala u koji je upao dok je Zvezdu vodio Miodrag Božović, kod koga je u jednom momentu ispao i iz konkurencije od 18 igrača.

- Iskreno, mnogo prilika sam propustio u prvenstvu, moralo je da mi se vrati. To se desilo kada je bilo najpotrebnije, ovo mi je najdraži gol u karijeri - rekao je Srnić posle meča, koji je ''preorao'' Marakanu protiv Kelna.

Srnić je Zvezdu izvadio u dve najbitnije utakmice. Protiv Kelna, kada se odlučivalo o proleću u Evropi, ali i protiv Krasnodara, kada je u Rusiji dao zlata vredan gol, u trenucima kada je postojala mogućnost da Zvezda pri vođstvu Rusa od 2:0 primi i treći gol.

Ali sve to ne dolazi samo od sebe, već napornim radom. Iako ne deluje kao neko ko ima mišiće i kada ga vidite na terenu izgleda mršavo i imate utisak da bi izgubio svaki duel, kada skine dres jasno se vidi da to nije baš tako.

Naporan rad u teretani uz čuvene ''stare metode'' kondicionog trenera Bate Radulovića, dale su rezultate, što se može videti i po slici koju je Radulović objavio na Instagramu u čestitki Srniću na golu kojim je doneo Zvezdi san čekan 25 godina.

Mnogi su bili iznenađeni kada su videli kako izgleda bez majice i koliko izdefinisane mišiće ima. U tome se, uz naporne treninge pod palicom Vladana Milojevića i krije tajna njegovog uspeha i zlata vrednog gola. Jednog od najvrednijih u poslednjih četvrt veka u istoriji kluba.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bushido

    8. decembar 2017 | 16:20

    Samo ti decko naprijed, ne obracaj paznju na ove zlurade komentare, pretpostavljam neostvarenih osoba ... nevjerovatno koliko zlobe ... umjesto da mu se cestita i na postignutom uspjehu a i izgledu, tzv. navijaci ga pljuju ... sta reci

  • Mire

    8. decembar 2017 | 15:28

    Meni lici na Ekrema preminule zvezde farme.

  • Donja Murtulica

    8. decembar 2017 | 14:44

    Pravi šišmiš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA