≫ 

Milojević pričao Grcima o zvezdaškom "ludilu" i otkrio razlog uspeha: Zvezdina deca su ključ, što manje stranaca

I u Heladi se pomno prati rad Zvezdinog stratega i rezultat koji je napravio

  • 11

Za samo sezonu, ma ni celu sezonu, Vladan Milojević je uradio za Zvezdu koliko nisu njegovi prethodnici za dve decenije i naravno da je takav rezultat odjeknuo i van granica naše zemlje.

>>> Milojević davao izjavu pred kopom Delija: Lepo je kada ste među svojima (VIDEO)

U Grčkoj, na primer, Milojević je takođe ostavio dobar utisak vodeći Panionios odakle je i stigao na "Marakanu", a onda, sa Zvezdom, napravio "dar-mar" najpre u kvalifikacijama, pa u plej-ofu za Ligu Evrope, i na kraju u grupnoj fazi. Sad se od njega i ekipe očekuje novo "čudo" i u eliminacijama.

Milojević skoro da je Zvezdu vratio tamo gde joj je mesto za samo šest meseci što je, ruku na srce, letos delovalo kao naučna fantastika svima.

Grci su ga zvali tim povodom, pritali ga o euforiji koja je zapljusnula zvezdaše...

Sjajan je osećaj. Zvezda je veliki klub koji je imao mnogo problema u prošlosti. Devedesete nisu bile najbolji period za Srbiju, trebalo je preživeti tada, igrači su odlazili masovno u inostrane klubove...  - podsetio je na neka davna ružna vremena Milojević kao uvod u ono što sad proživljava sa klubom.

- Cilje je bio da se plasiramo u grupno takmičenje i to smo uspeli prvi put posle deset godina. Zvezda, kao što znate, ima fanatične navijače, mnogo fanatičnih navijača koji žele da vide klub na onom nivou kada je bio evropski prvak. Prethodnih godina ekipa je uglavnom završavala evropska takmičenja u drugom ili trećem krugu kvalifikacija. Ove godine, krenuli smo od prvog kola, uspeli da uđemo u grupu u kojoj smo imali jake rivale poput Kelna, Arsenala i Bate Borisova. Igrali smo odličan fudbal, sa mnogo energije. Prošli smo i grupu. Svi su ovde ludi od sreće zbog toga.

Foto: Tanjug/AP

Opisao je Milojević "ludilo" koje je vladalo u danima pred meč sa Kelnom...

- Na toj utakmici bilo je blizu 60.000 navijača, nije bilo praznih mesta, mislim da bismo napunili dva stadiona. Bilo je fantastično! Na primer, u Londonu kad smo igrali, četiri čartera sa navijačima iz Kanade su doletela samo zbog utakmice sa Arsenalom. To je neverovatno. Znate, 60 posto Srba navija za Zvezdu.

Ključnu stvar je Milojević otkrio Grcima, način na koji je koncipirao ekipu. Koji je upalio!

- Uprava mi je dovela sve što sam želeo. Kada sam preuzeo ekipu, video sam da ima mnogo stranaca, a dobri igrači koji su ponikli u Zvezdi, igraju napolju. Uradio sam isto ono što sam i sa Panioniosom: napravio sam nukleus tima od domaćih igrača. Oslonio sam se na srpske fudbalere koji su bili u inostranstvu do tada, sa pobedničkim mentaliteom. Sa strancima postoji nekad problem da ne osete na pravi način veličinu kluba, nego gledaju samo svoj interes. Zaista mi je drago što su se neka naša deca vratila u Zvezdu.

Pričao je Milojević i na temu njegovog ostanka/odlaska iz Zvezde posle sezone koja "preti" da bude najuspešnija u poslednje dve decenije.

- Oni koji me znaju, znaju da sam profesionalac, imam ugovor do maja i želim da uradim svoj posao najbolje što mogu. Treneri su ljudi čiji je kofer uvek spakovan i spremni da krenu dalje. Trenutno, uživam sa Zvezdom, svaki trening mi je zadovoljstvo. Kad se završi sezona, videćemo šta će se desiti. U fudbalu je, kao što znate, sve otvoreno, ništa nije sigurno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratko

    9. decembar 2017 | 18:50

    Dozivotni ugovor ti treba dati i blanko cek !!!!

  • Vladimir

    9. decembar 2017 | 23:42

    Svakako da stranci donose kvalitet. Ali domaci igraci cine osnovu tima koja daje energiju i na taj nacin izvlace iz stranaca borbenost i posvecenost. Svi ovi stranci ove sezone vise energije ulazu nego pod Bozovicem, jer nije bilo Stojkovica, Savica, Jovicica i Krsticica koji drze neverovatan ritam tako da su stranci primorani na taj ritam. Osim toga Milojevic pravi rotacije opet sa domacim igracima, kada su u pitanju domace utakmice, tako da se stranci mogu odmoriti i osveziti za vaznije meceve.

  • Cure

    10. decembar 2017 | 09:18

    Jos od starta sam rekao da si veliki gospodin I sjajan strucnjak voleo bix da ostanes jos 10 godina minimum..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA