≫ 

ZVEZDA NAPLATILA PARTIZANOV KIKS PRED DERBI: Pešić se igrao protiv Borca, Joveljić napokon debitovao (VIDEO)

Lider Super lige slavio kod kuće rezultatom 3:0

  • 38

Nepisano pravilo da ekipe često znaju da prospu bodove u šampionatu, posle dobre utakmice u Evropi, očigledno ne dotiče Crvenu zvezdu!

Jer, crveno-beli su protiv Borca iz Čačka bez problema upisali novi trijumf u Super ligi i na taj način pobegli na +9 Partizanu. Partizanu, koji je tri dana pred večiti derbi izgubio u Kruševcu.

Junak Zvezdine pobede ponovo je bio Aleksandar Pešić koji je postigao dva gola i zabeležio asistenciju za Luku Adžića - 3:0 (1:0).

FK CRVENA ZVEZDA - FK BORAC ČAČAK 3:0

(Adžić 35, Pešić 50, 63)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković (Gobeljić 65), Babić, Frimpong, Rodić, Jovičić (Krstičić 46), Račić, Srnić, Milijaš, Adžić, Pešić (Joveljić 70)

Borac: Bajić, Otašević, Ma. Marinković, Filipović (Propadalo 57), Obradović, Delić, Knežević, Mi. Marinković, Zoćević, Mateus, Jovanović.

Pešić se na taj način poprilično izdvojio na listi strelaca, pošto je došao do kvote 17. Tri više od Boaćija i Pavkova.

Vladan Milojević je na teren protiv Čačana, koji su na Marakanu doneli poklon za Zvezdu povodom njenog plasmana u nokaut fazu LE, ponovo izveo kombinovan sastav. Promene u odbrani (Babić i Frimpong), a pogotovo u veznom redu (Milijaš, Račić i Adžić) nisu promenile Zvezdinu filozofiju.

Posed lopte od samog početka i ''puna torba'' strpljenja doveli su do gola u 35. minutu. Pešić je sve sam odradio, poslužio Adžića kao na tacni, a ovom nije bilo teško da savlada Bajića.

Printskrin: Youtube

Golman Čačka je bio najbolji akter u redovima gostujućeg tima, a pogotovo se istakao u 53. minutu kada je odbranio šuteve Milijaša i Krstičića. Međutim, prethodno je još jednom vadio loptu iz mreže s obzirom na to da je Pešić, uz pomoć štopera Borca Otaševića, u 50. povisio na 2:0.

Najlepši trenutak utakmice viđen je u 63. minutu nakon što je Pešić sve sam uradio i atraktivno matirao Bajića. Nedugo posle toga ustupio je mesto mladom Joveljiću koji je napokon dočekao debi za prvi tim. Igrao se 70. minut, a gromoglasni aplauzi su bili upućeni obojici.

Fazu uspavanke prekinuo je Adžić u 81. minutu! Umalo da krilni napadač postigne još jedan gol, pošto je je prevario Otaševića, ušunjao mu se iza leđa, ali glavom ''tukao'' preko prečke.

Zvezda pred večiti derbi (sreda 18.00) ima 56 bodova, Partizan je na 47, dok je Spartak daleko sa 39.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA