≫ 

Zvezda dobila CSKA, Partizan igra protiv Viktorije iz Plzenja: Prve reakcije na žreb za 1/16 finala Lige Evrope!

Večiti u nokaut fazi LE startuju sredinom februara 2018. godine

Crvena zvezda i Partizan su saznali rivale u 1/16 finala Lige Evrope!

Crveno-beli će se za nastavak evopske bajke i plasman u osminu finala boriti protiv CSKA , dok će Partizan svoje mesto među 16 najboljih tražiti u dvomeču sa Viktorijom iz Plzenja.

Prve utakmice na programu su 15. februara, a revanš je već sedam dana kasnije. Podsetimo i to da će Zvezda svoj meč igrati 13. februara (18.00) s obzirom na to da termini dva tima iz istog grada ne mogu da se poklapaju. A Partizan kao šampion je u prednosti...

Parovi:

Crvena zvezda - CSKA

Partizan - Viktorija Plzenj

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Seltik - Zenit

Spartak Moskva - Atletik Bilbao

Napoli - Lajpcig

Borusija Dortmund - Atalanta

Nica - Lokomotiva Moskva

Astana - Sporting

Ludogorec - Milan

AEK - Dinamo Kijev

Lion - Viljareal

Kopenhagen - Atletiko Madrid

Steaua - Lacio

Marselj - Braga

Ostersund - Arsenal

Sosijedad - Salcburg

Večiti su organizovali okupljanje na Marakani i Zemunelu, gde se uživo pratio žreb, a novinari Telegrafa su bili na licu mesta.

Foto: Telegraf
Foto: Telegraf
Foto: Telegraf

- Ekipa koja ima veliku tradiciju, dobar tim, nemamo mnogo informacija o njima, ali čim su došli u ovu fazu znači da su među najboljim ekipama. Ja nisam imao neke želej pre žreba, dobar je protivnik, videćemo, borićemo se - rekao je trener Zvezde Vladan Milojević i dodao:

- Može se reći da je mana i da je prednost. Igraćemo dve utakmice, nadam se da ćemo uz naše verne navijače da se pripremimo. Ono što je dobro da će i oni doći iz pripremnog perioda, ne iz prvenstva, tako da će i njima biti nepoznanica kao i nama, mislim da će biti dve zanimljive utakmice.

Zvezdan Terzić, generalni direktor Zvezde, dao je svoj komentar žreba i naajavio pojačanja na Marakani.

- Ekipa je pokazala da ekipa ima karakter. Žreb je mogao da bude i bolji i gori, igrali su LŠ, međutim verujemo u kvalitet i karatter ove ekipe. mislim da su šanse 50/50, sudarićemo se muški. Mislim da ni CSKA nije lako da razmišlja o nama, jer smo pokazali da nikome nije lako protiv Zvezde.

Foto: Telegraf

- Gončarenko je najveći adut CSKA, izvanredan trener, organizovana je ekipa, a najveći hendikep i za njih i za nas je što igramo van takmičarskog ritma, čeka nas pakao u Moskvi po ruskoj zimi.

- Zvezda može da bude samo jača, jer će doći 3 ili 4 igrača, i navijači će biti zadovoljni.

Zatim je svoje viđenje dvomeča sa Viktorijom istakao i trener Partizana Miroslav Đukić.

Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović

- Biće teško, ali svi smo priželjkivali da dobijemo Viktoriju, jer ima mnogo teških imena, tako da nam je Viktorija izgledala privlačno, kao što smo i mi verovatno njima izgledali poželjno. Biće teško, oni su prvaci Češke, mislim da su šanse 50-50. Ove godine smo pokazali da nam je svejedno da li igramo kod kuće ili na strani, tako je bilo protiv Videotona. Bitno je da počnemo dobro, da odemo sa nekom prednošću da na gostovanje možemo mirnije da odemo - jasan je bio Đukić koji je prokomentarisao protivnika Zvezde:

- Rusi su uvek nezgodne ekipe, ali nikome neće biti lako.

Na njegovu izjavu, ali telefonom iz Londona, nadovezao se generalni direktor crno-belih Miloš Vazura.

- Ne možemo da kažemo da nismo zadoovljni. Žreb nije bio loš za Partizan. Oni su ubedljivo prvi u svojoj ligi i biće nezgodno. Koliko smo mi zadovoljni, toliko su i oni. Ušravo imamo sastanak sa njima - rekao je Miloš Vazura.

Podsetimo se i kako su izgledali šeširi:

Foto: Vladimir Milovanović

Šešir 1: CSKA Moskva, Atletiko Madrid, Sporting, Lajpcig, Viljareal, Milan, Arsenal, Lacio, Dinamo Kijev, Braga, Atalanta, Lokomotiva, Viktorija Plzenj, Salcburg, Bilbao, Zenit.

Šešir 2: Seltik, Spartak Moskva, Napoli, Borusija Dortmund, Nica, Partizan, Crvena zvezda, Astana, Ludogorec, AEK, Lion, Kopenhagen, Steaua, Marselj, Ostersund, Sosijedad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GP

    11. decembar 2017 | 16:45

    Viktorija Plzenj je prejaka za ovakvog mog Partizana, mada je zvezdana dobila jaceg rivala. Medjutim zvezdana moze da igra sa CSK jer je ovaj Djukicev Partizan, koji se muci sa svakim rivalom, izgubio od CSK 3:0, ali svi znamo da su od ta tri gola dva cisti pokloni od strane golmana Kljajica i Stevanovica. Znate da su napravili identicnu gresku prilikom ispucavanja lopte i da su ih poklonili napadacima CSK. Znaci da je CSK realno gledano dao posteno samo jedan gol. Prema tome zvezdana sa Milojevicem moze da igra sa njima. Mada cu navijati, naravno, za CSK.

  • Kole

    11. decembar 2017 | 16:15

    Napred nasa Ruska braco! Dole Agokorci!

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    11. decembar 2017 | 13:01

    Дајте ЦСКА. Мотив више, јер би играли са другим фрањама

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA