≫ 

Đukić: Nema svađe oko penala, jer ga Partizanu neće ni svirati na derbiju! (VIDEO)

Trener Partizana šaljivo je prokomentarisao svađu oko izvođenja penala u Kruševcu između Sume i Ožegovića

  • 17

Trener fudbalera Partizana Miroslav Ðukić uoči 156. večitog derbija izjavio je da očekuje praznik fudbala, koji je trenutno mnogo bitniji za njegov tim jer Zvezda dolazi u Humsku sa devet bodova prednosti.

Đukić je na konferenciju došao sa zavojem na ruci, jer je ''pretučen'' od strane žene oklagijom, kako sam kaže.

- Očekuje nas veliki derbi i utakmica dve ekipe koje se bore za titulu. Obe ekipe su izborile plasman u Evropi. Praznik fudbala nas čeka i nadam se da će proči u fer i korektnom odnosu i neka pobedi bolji tim - izjavio je Ðukić na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Ðukić je rekao da nema problema sa nešto slabijim rezultatima svoje ekipe jer je jedino merilo njihove ocene borbenost, a ona je, prema njegovim rečima, neosporna kod igrača Partizana.

- U derbiju nema favorita. Mnogo puta se dešavalo da bolji tim izgubi. Biće egal meč u kome nema favorita. Ne mogu da vrednijem svoju ekipu na osnovu igre na terenu koji nije fudbalski poput onog u Kruševcu. Jedino mogu da ih evaluiram na osnovu borbenosti, a moji igrači su to dali. Gro bodova smo izgubili kod kuće, nemamo prava na grešku jer i Zvezda igra dobro.

Trener crno-belih istakao je da je neizvestan nastup Zorana Tošića, dok je od ranije poznato da neće igrati Marko Janković.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Siguran sam da će oni koji budu spremni biti dostojna zamena. Mi smo ekipa na prvim mestu, ali individualnih kvalitet je bitan.

Ðukić je govorio i o jeftino primljenim golovima kao problemu koji utiče na rezultat.

- Ne smemo da dozvolimo jeftine golove, protiv Dinama sedam ukupno, u Kruševcu dva. To su momenti pada koncentracije. Mi moramo da obezbedimo svoj pa tek onda da krenemo na protivnički. Uvek smo pobeđivali kada smo bili čvrsti pozadi - poručio je Ðukić i dodao da je problem između Sume i Ožegovića u vezi sa izvođenjem penala u Kruševcu izglađen posle meča, uz šaljivcu opasku da ga u derbiju sigurno neće biti sa aluzijoim na činjenicu da crno-belima 22 godine nije sviran penal.

- Neće biti svađe, sigurno jer neće biti dosuđen penal. Šalim se naravno, Izgladili smo to u svlačionici, to su gluposti. Jevtović je bio prvi, Suma drugi izvođač, a Ožegović nije bio na mapi, odnekud je izronio i shvatio da nije trebalo to da uradi. Nije problem - rekao je Đukić.

Fudbaler Partizana Danilo Pantić izjavio je da očekuje spektakl, a dodatni razlog za optimizam je činjenica da ima pozitivan skor u mlađim kategorijama protiv Zvezde.

- Atmosfera u ekipi je fantastična. Prezimeli smo u Evropi, u domačem prvenstvo gubimo bodove, ali i igramo u nehumanim uslovima. Imam samo jedan poraz u derbiju u mlađim kategorijama i nadam se da će se niz nastaviti - rekao je Pantić.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 18 sati na stadionu u Humskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    12. decembar 2017 | 18:47

    Боље води рачуна да пређете центар, а пенали се не свирају ван 16. За сада сте замрзнути на -9 а уз поштено суђење сутра и -12.

  • Vavilonac

    12. decembar 2017 | 17:38

    Malo su vam svirali ove sezone?

  • ☆☆☆

    12. decembar 2017 | 15:36

    Ovo se zove pritisak na sudije i za ovo mora da oljušti kazna pod hitno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA