Sklonite mi tu stoku, taj ološ sa stadiona! Prava istina o najčuvenijem (ne)fudbalskom citatu

Na internetu se svašta predstavlja istinom, tako je bilo i sa "citatom" Margaret Tačer

  • 40

Na internetu se dugo vrteo citat koji je pripisan Margaret Tačer, koji nema dodirnih tačaka sa istinom, ali se u Srbiji i te kako "vrteo".

- Sklonite mi tu stoku, taj ološ sa stadiona, da vam ne bih rušila stadione, ukinula klubove i ligu i da vas ne bih pohapsila - navodno je rekla Margaret Tačer jednom prilikom, o čemu nema relevantnih izvora, ali zato deluje moćno uz arogantnu fotografiju čuvene Britanke i donosi mnogo lajkova i deljenja na internetu.

Nekadašnja britanska premijerka poznata je po rigoroznim merama kada su u pitanju navijači, ukrotila je engleske huligane, ali nikada nije potezala tako teške reči.

Govorila je kako "mora da se počisti domaći teren od huliganizma i da se skloni ljaga sa britanske reputacije", što je čak i bilo blago s obzirom na to šta su engleski navijači radili krajem osamdesetih godina prošlog veka.

U Srbiji su huligani i dalje boljka, pa je ovaj "citat" postao popularan posle nereda na Partizan - Crvena zvezda, ali će se mnogi razočarati pozadinom priče - neko se poigrao sa tuđim mislima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zika slika

    18. decembar 2017 | 11:59

    Imaju maksimalne usluge po zatvorima tako da i nije problem da se "odlezi" par godina,da je Tito ziv i da ih salje na goli otok pitao bi se svako od njih dali je spreman da bilo kakav problem napravi !!

  • Казанџија

    18. decembar 2017 | 11:00

    Зашто арогантна?жена рекла истину

  • Pastir

    18. decembar 2017 | 12:39

    Ta gradska deca su odrasla u teskobi, sobici 3x3 i živela pod tenzijama i tutorstvom i moraju negde ispoljiti višak energije. Vidi se da nismo odmakli od gladijatorstva. Ali farme plaču za njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA