≫ 

TRI TOP POJAČANJA ZA TITULU I NAPAD NA LŠ: Da li će tim Zvezde ovako izgledati na proleće?

Crveno-bele pomalo koči i pravilo da jedan fudbaler ne može u istoj takmičarskoj sezoni LŠ ili LE da igra za dva tima, ali ne zaboravite šta je na proleće primarni cilj najtrofejnijeg srpskog kluba

  • 91
Foto: A. Nalbantjan

Smiraj 2017. godine doneo je Crvenoj zvezdi proleće posle 25 godina i čak devet bodova viška u odnosu na Partizan!

Navijači su i te kako zadovoljni, ali su isto tako i nestrpljivi koje želje će Deda Mraz da ispuni u novogodišnjoj noći kako bi se i u 2018. nastavilo započeto. Tu pre svega mislimo na pojačanja koja bi u januaru (možda čak i decembru) mogla da ''slete'' u Ljutice Bogdana 1a.

>>> Milojević otkrio neke detalje iz Zvezdine svlačionice: Ponekad vrištimo, skačemo, prevrćemo stolove...

>>> Seksi fotka Zvezdine navijačice kruži internetom: Svi su oduševljeni njenom moćnom tetovažom iznad međunožja (FOTO 18+)

Generalni direktor Zvezdan Terzić je najavio da će trojica ili četvorica novih fudbalera pojačati Zvezdu i da se radi o povratnicima. Međutim, crveno-beli će najpre morati da regulišu dugovanja prema Srđanu Mijailoviću kako bi buduće novajlije dobile dozvolu da igraju.

Spekuliše se o velikom broju imena. Čitav jedna tim može da se napravi od želja koje sektor crveno-belih ima, odnosno fudbalera koje su mediji ''nametnuli'' Zvezdi.

Jedno je sigurno, a to je i sam Terzić potvrdio, Zvezda će u januaru pokušati da napravi tim koji bi na leto bio spreman za Ligu šampiona. Naravno, potrebno je prvo da se titula osvoji.

Foto: crvenazvezdafk.com

Zato, pravilo ''da jedan fudbaler ne može u istoj takmičarskoj sezoni LŠ ili LE da igra za dva tima'' neće u velikoj meri pokvariti planove najtrofejnijeg srpskog kluba koji sredinom februara igra 1/16 finala LE protiv CSKA.

Većina igrača koji su na meti crveno-belih već je igrala u evropskim takmičenjima od septembra. Mirko Ivanić i Nemanja Milunović (BATE), Marko Marin i Ben (Olimpijakos), kao i Milan Jevtović (Rozenborg).

Od gore navedenih igrača najrealnije je da crveno-beli dres obuku Milunović i El Fardu Ben, kao i Filip Đuričić. Podsetimo, on je već viđen kao zamena za Gelora Kangu s obzirom na to da Sampdorija ne računa na njega.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ivanić je daleko iz razloga što je obećao da, kao bivši igrač Vojvodine, neće igrati za večite iz Beograda. Takođe, ni cena nije mala. Pominje se između 1.3 i 2 miliona evra.

Marko Marin je nerealna opcija, a i sam fudbaler je u nedelju izjavio da želi da ostane u Grčkoj i nastupa za Olimpijakos. Jevtović je velika enigma, a i Zvezda nije jedina koja ga želi.

El Fardu Ben je zbog toga realnija opcija. Ugovor sa Olimpijakosom mu ističe u junu, a Terzić je već boravio u Pireju kako bi dogovorio njegov dolazak. Nezvanično se pominje da će Zvezda ovom krilnom napadaču dati 1.7 miliona evra za tri godine.

Foto: Guliver/Srđan Stevanovic/Getty Images)

Milunović je igrač kalibra za Zvezdu, a bio je na meti crveno-belih i pre nego što se iz Lučana preselio u Belorusiju. Pominjao se u paketu sa Ivanićem, ali ne bi bilo čudno da se sam uputi za Beograd.

Kontigent dolazaka zavisiće i od odlazaka sa Marakane.

Ričmond Boaći je već viđen u nekom evropskom klubu, a ostalo je samo da se vidi hoće li Zvezda uzeti osam, devet ili 10 miliona za napadača iz Gane.

To praktično ''otvara vrata'' Pešiću koji će automatski postati prvi napadač. Popularni Šilja je to svojim igrama i zaslužio. Ne zaboravite njegov dabl-dabl učinak u Super ligi - dvocifren broj golova i asistencija!

Foto: Marko Todorović

Le Taleku ugovor ističe na leto i Francuz je jasno dao do znanja da ga neće produžiti. To znači da je januar idealan trenutak da crveno-beli bilo šta zarade. A mogu, jer je iskusni štoper odigrao nekoliko sjajnih partija u finišu sezone. Pogotovo u Ligi Evrope.

Gelor Kanga bi u narednim danima trebalo da produži ugovor sa matičnim klubom, ali to ne znači da će ostati u Zvezdi. Ukoliko dođe Đuričić, Zvezda bi vrlo lako mogla da proda Gabonca. Možda je sada idealna prilika da se nešto zaradi...

Kapiten Mičel Donald ima odrešene ruke da napusti klub u slučaju adekvatne ponude. Zadužio je Holanđanin crveno-bele, odigrao tačno 100 mečeva, i klub mu neće stajati na putu povoljnog angažmana.

Foto: Marko Todorović

Moksovski Dinamo je trenutno ''zagrizao'' da ga dovede i pregovori su u toku. Ono što je bitno jeste da Donald nigde neće otići bez 600.000 evra po sezoni. U Zvezdi ima 240.000.

Stidljivo se pominju još Darko Lazović (eventualna pozajmica iz Đenove) i Đorđe Ivanović iz Spartaka. Povratak Milana Pavkova je, takođe, sve izvesniji.

Foto - ilustracija: crvenazvezdafk.com, sampdoria.it, fcbate.by, olympiacos.org/Pixabay

Realna opcija Zvezdinog tima na proleće izgleda ovako: Borjan - Stojković, Rodić, Savić, Milunović - Jovičić, Krstičić, Đuričić - Ben, Radonjić, Pešić.

S tim da bi verovatno Babić igrao umesto Milunovića u Evropi, a Srnić na svojoj poziciji umesto Bena.

Ne zaboravite - primarni cilj Zvezde na proleće je osvajanje titule i uigravanje tima za napad na Ligu šampiona!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    18. decembar 2017 | 17:22

    Za Ričmonda mora više od 10 miliona. Tim koji ga dovodi mora da zna da kupuje najboljeg izvodjača penala na svetu. Toliko je u Srbiji šutirao penale da je u tom segmentu bolji od Ronalda i Mesija.

  • CZV

    18. decembar 2017 | 12:03

    Ja sam prije za Bundeskua nego Djuricica,momak je vec nekoliko godina ocajan...

  • Posteno

    18. decembar 2017 | 17:20

    Vec ste proglasili zvezdu za prvaka i da se priprema za ligu sampiona, sa kojim pravo objavljujete takve informacije, ako imate takve informacije od uprave Zvezde kazite slobodno da i mi znamo da je u pitanju namestaljka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA