Nema pobedničkog špalira za Real: Barsa potpuno ignorisala želju Madriđana posle svetske titule!

Mesi i ekipa ravnodušni na Realovu titulu prvaka sveta

  • 4

Sudeći po navodima direktora Barselone, Giljerma Amora, Mesi i ekipa neće napraviti pobednički špalir igračima Reala za osvojenu titulu klubskog prvaka sveta na predstojećem El Klasiku.

Nepisano je pravilo među fudbalerima u Španiji da svoje kolege svečano pozdrave aplauzom po osvajanju neke značajne titule. Tradicija bi verovatno bila ispoštovana da prvi sledeći meč Real ne igra protiv svog najvećeg rivala - Barselone.

Iako je Real Madrid u utakmici sa Gremiom po treći put postao prvak sveta među klubovima, u predstojećem El Klasiku će ostati uskraćeni za aplauze Mesija i ekipe, na šta je direktor Barselone imao spremno objašnjenje:

- U ovom klubu običaj je da špalirom dočekujemo prvake Španije ili osvajače Lige šampiona, a ovo nije niti jedan od ta dva naslova - rekao je prvi čovek Katalonaca, Giljermo Amor.

Tako je stavljena tačka na sva nagađanja da će trijumflnog aplauza za klupskog prvaka sveta u subotnjem El Klasiku možda ipak biti.

Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, Barselona je ostala ravnodušna i na Realovu titulu u Superkupu, u avgustu ove godine. Poslednji put pobednički špalir, igrači iz Katalonije napravili su svom rivalu 2008. godine posle osvojene titule prvaka Španije, što je u javnosti propraćeno sa velikim odobravanjem.

"El klasiko" prvobitno je trebalo da se odigra 20. decembra, međutim Real nije imao vremena da se pripremi zbog obaveza na Svetskom klupskom prvenstvu pa je meč pomeren i na programu je u subotu u 13.00. časova.

Kako je izgledao poslednji pobednički špalir na jednom El Klasiku, možete pogledati klikom na link ispod:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    18. decembar 2017 | 19:20

    Ljubomora. Neka ih Real razbije i bice im sesir.

  • Antifa

    18. decembar 2017 | 19:30

    Nema vise ferpleja a ni pravog sporta, sve se vrti oko love i interesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA