≫ 

Barsina šamarčina Realu: Suarez i Mesi došli, videli, osvojili - titula se smeši Kataloncima! (FOTO)

Gosti sjajnom igrom u drugom poluvremenu razoružali večitog rivala i pobegli mu na velikih 14 bodova

  • 25

Barselona je vladar Španije!

Iako je to još zvanično Real Madrid, "Kraljevski klub" može polako da se oprašta od odbrane titule koja sada, posle poraza prvaka od Barse na svom terenu 3:0, praktično kreće put Katalonije.

>>> Mesi pogodio Ronalda u glavu: Mnogi misle da ovo nije bilo slučajno

Suarez u 55, Mesi u 64. minutu iz penala i Vidal u 93, materijalizovali su bolju, konkretniju igru gostiju u drugom poluvremenu i zadali konačan udarac Realovim šampionskim ambicijama.

Sveže krunisani svetski prvak je poslednjih pola sata igrao bez isključenog Karvahala, krivca za penal zbog igranja rukom pred golom danas fenomenalnog Navasa koji je odbranio nekoliko velikih šansi gostiju i najzaslužniji je za podnošljivih 0:3 po Real.

Briljirao je na drugoj strani i Ter Štegen onda kada je bilo frka pred njegovim golom, naročito u 75. minutu kada je skinuo Bejlov zicer sa šest metara i najviše uticao da meč ne ode u dramu.

Foto: AP Photo/Francisco Seco
Foto: AP Photo/Francisco Seco
Foto: AP Photo/Francisco Seco

Nije imao kud Real pre meča: pobeda je bila jedina opcija da se koliko-toliko ublaži zaostatak na tabeli i napadne lider. I počeo je Zidanov tim agresivno od starta, međutim kako je vreme odmicalo Katalonci su sve sigurnije delovali, razvijali svoju igru i sporadično ulazili u šanse. Obe najzrelije u prvom delu meča imao je Paulinjo i oba puta Navas je izašao kao pobednik.

U nastavku - jedan tim je postojao.

Barsini igrači trčali su kao na struju uključeni, delili pasove kao na igrici i nekako je bilo samo pitanje vremena kaa će Navas kapitulirati. Odbranio je Kostarikanac opasan udarac Suareza u 53. minutu, ali dva minuta kasnije bio je bespomoćan, ostavljen kao na strelištu od strane saigrača.

Pukao je malo pre toga vezni red Reala, Modrić i Kovačić su "ispali" tako da je njihov zemljak Rakitić praktično bez otpora kao šilo probio do kaznenog prostora, uposlio Roberta desno, a ovaj "spojio" sa golom Urugvajca, za mat Navasa.

Bio je to prvi šamar za aktuelnog vladara Španije, kome je kruna pala nedugo potom, posle drugog šamara. Karvahal se poigrao rukometa pred golom Navasa, zaradio crveni karton, a Mesi preuzeo penal i duplirao vođstvo. Zaostatak 0:2, igrač manje, poljuljani moral...

Previše čak i za jedan ovako moćan Real.

No, pitanje je šta bi bilo do kraja da je rezervista Bejl sa samo šest metara, u 75. minutu, iskoristio savršen pas Modrića. Ter Šetegn se proslavio u tom malom dvoboju, bacio u očaj i Bejla i navijače Reala. Odolela je potom Barsa novom naletu domaćeg tima koji je jače udarao nego sa igračem više, ali nije bilo magije Ronalda, bombe Asensija ili Bejla...

I onda, Barsa je u stilu završila utakmicu. Za sam kraj, još jedna filigrantska akcija puna tačnih pasova koju je završio Aleiš Vidal, za 3:0, za slom Zidanove trofejne mašinerije.

REAL MADRID - BARSELONA 0:3

(Suarez 55, Mesi 64, Vidal 90+3)

Foto: Tanjug/Ap
Foto: AP Photo/Francisco Seco
Foto: AP Photo/Francisco Seco
Foto: AP Photo/Francisco Seco

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stule

    23. decembar 2017 | 15:25

    Pa dajte opet onom nalickanom iz reala zlatnu loptu za " najboljeg na svetu", bruko jedna, celi fudbalski svet se sprda s tim. Svima je jasno da je marketing u pitanju.

  • Matija Tadić

    23. decembar 2017 | 14:59

    Nemoze klub kakav je Uefadrid kome pomazu sudije da se poredi sa BARCELONOM. Nisu im danas pomagale sudije i pukli su od najboljeg kluba sveta. Messi je Bog fudbala i nezaustavljiv je. FORÇA BARÇA

  • Mare

    23. decembar 2017 | 15:07

    Nije loše, titula u decembru ehehehe. Sportski pozdrav!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA