≫ 

Romantika na Kraučev način: Ženi je obećao nezaboravnu avanturu u Barseloni, nije bila svesna gde će je odvesti

Visoki napadač se u svojoj kolumni dotakao Ronaldinja, Volktota i drugih tema

  • 0

Jedna od najinteresantnijih figura svetskog fudbala je svakako Piter Krauč. Dugonogi napadač je osim postizanja golova, često zadužen i za dobru atmosferu, a za šalu je uvek spreman.

Svojim tvitovima, postovima i fotkama šaljivog tipa izaziva brojne komentare i reakcije oduševljenja na društvenim mrežama.

U svojoj kolumni za "Dejli mejl" Krauč se dotakao brojnih tema. Od iznenađenja koje je priredio svojoj tadašnjoj devojci, odnosno današnjoj supruzi do toga kako je Sven Goran Erikson "ubio" Tea Volkota.

- Kada smo tek počeli da se zabavljamo, odveo sam je u Barselonu i obećao joj romantično putovanje do najprepoznatljivije gradske destinacije. Bilo bi pošteno reći da nije bila oduševljena kada je shvatila da se putovanje odnosi gledanje Barselone protiv Selte na Nou Kampu. Ko kaže da je romantika mrtva? Ali što se mene tiče, to je bila noć koju nikad neću zaboraviti, posle gledanja Ronaldinja.

Foto: AP/Tanjug

- To je bila era u kojoj je "žario i palio", bio je glavni čovek u svetu fudbala. Stigli smo ranije na stadion i dok se tim zagrevao, on je stajao sam. Bilo je smešno videti ga kako ni ne pokušava da trčkara, ali je ujedno bilo očaravajuće gledati ga kako izvodi sve te trikove - prisetio se Krauč.

Bivši reprezentativac Engleske je nekoliko puta u karijeri igrao protiv Ronaldinja. Prvi put u dresu Liverpula 2007. godine, kada su "crveni" u dvomeču eliminisali Barselonu čiji je Brazilac bio član. Međutim, drugi put je Krauč dobro "zapamtio" nasmejanog fudbalskog čarobnjaka.

- Portsmut je vodio 2:0 protiv Milana u Kupu UEFA, a do kraja je ostalo 16 minuta kada je on ušao sa klupe. Ronaldinjova "kifla" iz slobodnog udarca sa 25 metara pomogla je njegovom timu da na kraju dođu do 2:2, rezultata kojim je Portsmut izbačen iz Evrope.

- Takođe sam imao zadovoljstvo da igram sa njim jednom, na UNICEF-ovoj utakmici na Old Trafordu u novembru 2015. godine. On je celu noć pre toga proveo u gradu ali ga to nije sprečilo da bude najbolji igrač na terenu. Ove nedelje je objavio je da odlazi u penziju. Kakav igrač - zakljičio je Krauč.

Jedan od najvećih talenata engleskog fudbala nesumnjivo je bio Teo Volkot. Posle 12 godina provedenih u Arsenalu, Volkot je napustio London preselivši se u Liverpul gde je zadužio opremu Evertona.

Utisak je da brzonogi krilni napadač nikada nije u potpunosti dostigao visine koje su mu predviđane, a Krauč zna razlog toga.

- Da li je Teo Volkot ikada dostigao svoj puni potencijal? Zainteresovan sam da pročitam debatu o igraču kog dobro znam. Iskreno, iznenađen sa da uopšte postoji debata o tome: 397 nastupa za Arsenal, 108 golova i 63 asistencije, dva FA Kupa i 47 nastupa za Englesku. Mnogo mladih igrača koji sada počinju bi "ubilo" da imaju karijeru upola tako dobru.

- Ali Teo je imao problem još od kada je Sven Goran Erikson sve iznenadio i pozvao ga u reprezentaciju za Svetsko prvenstvo 2006. godine. Odlazak na prvenstvo u Nemačku sa 17 godina ga je delimično "ubilo" zato što su svi očekivali da bude novi Majkl Oven. Nikad nije trebalo da se nađe u toj poziciji - smatra Krauč i dodaje:

- Everton je uradio sjajan posao dovođenjem Volkota. Ljudi će se uvek pitati da li je ispunio svoj potencijal, ali verujte mi, bio je vrlo dobar igrač. Da nije otišao na to Svetsko, možda bi svi to ranije shvatili.

Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA