Iliev otkrio kako je Partizan zbog Zvezde morao da pretplati Sumu (VIDEO)

Sportski direktor crbo-belih poručio da je do sada doveo sve igrače koje je želeo od kako je sportski direktor crno-belih

  • 39

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev pričao je u jednoj emisiji na Jutjubu uživo o mnogim aktuelnim dešavanjima u Humskoj, a neizbežno pitanje bilo je i o najskupljem pojačanju u istoriji Partizana, Sejdubi Sumi.

Iliev je poručio da je Suma jedini igrač koga su svi treneri želeli dok je on u Partizanu na mestu sportskog direktora, a pamti i savet legendarnog Vladice Kovačevića o Sumi. Takođe, otkrio je i da je zbog Zvezde, koja se umešala tokom pregovora, Partizan morao da plati duplo veću cenu od one koja je prvobito bila dogovorena.

>>> Iliev napokon objasnio zašto je urlao na novinare prilikom predstavljanja Ožegovića: Da to nisam uradio...

- Generalno sam skoro sve uspeo da dovedem od kako sam u Partizanu. Najbolji primer je Suma, koji je bio u igri od januara 2016. godine, tri četiri prelazna roka. I on je tada bio naša najveća želja. Sećam se kada sam pokojnom Vladici Kovačeviću, legendi Partizana pokazivao Sumu, sećam se njegove rečenice - stavite stadion pod hipoteku i kupite tog igrača. To su njegove reči - rekao je Iliev i poručio da su svi treneri želeli da dovedu Sumu.

- Svaki trener koji je bio u mom mandatu je  bio fasciniran idejom da Suma bude deo Partizana. Mislim da je on jedini igrač koga sam doveo, a da su ga svi hteli. on se čeka. I Tavamba i Leonardo nisu od starta igrali najbolje. Jedini koji su odmah počeli da igraju bili su Everton i sad već zaboravljeni Gogua.

Sedrik Gogua; Foto: Marko Todorović

- Jedina stvar koja me malo zabrinjava je njegov karakter. On je bio igrač koga smo svi želeli, očarao nas je svojom fudbalskom genijalnošću. Nisam samno obratio pažnju na taj njegov karakter. On je bio lider u svakom timu, svuda je dominirao, ali je svuda bio primadona. Ti prvo treba da nam pokažeš kakav si igrač, pa onda možemo da te stavimo na mesto koje zaslužuješ.

To se i tada pričalo i kada smo bili direktni i rekli da je to bio naš najveći rival. Ceo tok tih pregovora se odužio i išlo je na našu vodenicu, a onda se uključio drugi klub i sve se otrglo kontroli. Morali smo obeštećenje da platimo duplo više i njegov ugovor je isto otišao u nebo - rekao je Iliev.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pixi10

    23. januar 2018 | 11:07

    Vladica nije znao da stadion nije vas, kako da ide kao hipoteka?

  • Oz

    23. januar 2018 | 10:23

    Kako stadion pod hipoteku, pa valjda nesto da bi dao pod hipoteku mora biti u tvom vlasništvu....

  • DS

    23. januar 2018 | 09:37

    Hahahahaha opet Zvezda kriva za sve ...kompleksi su ne izlecivi. 🔴⚪🔴⚪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA