≫ 

Završen januarski prelazni rok: Pročitajte koji su transferi obeležili najuzbudljiviji dan na fudbalskoj pijaci

Očekuje se veliki broj pravih transfer bombi tokom ''dedlajn deja''

  • 23

Poslednji dan prelaznog roka po pravilu je poslednjih godina donosio mnogo uzbuđenja, a očekuje se da tako bude i ovoga puta. Očekuje se najmanje pet velikih transfera, a glavne zvezde trebalo bi da budu Pjer Emerik Obamejang i Rijad Marez.

Obamejang je već završio transfer u Arsenal i zvanično je predstavljen.

U Srbiji se iščekuje kakva će biti sudbina Ričmonda Boaćija, za koga je zainteresovano nekoliko klubova, ali bi problem mogla da predstavlja povreda koju je doživeo tokom prijateljskog meča protiv Sileksa, zbog koje će verovatno odsustvovati sa terena nekoliko nedelja.

Boaćija je želeo Njukasl, ali ga je video tek kao poslednju opciju posle Jorgensena i Slimanija, koga su na kraju doveli na pozajmicu. ''Svrake'' su za Boaćija bile spremne da plate 5 miliona evra, a to je manje u odnosu na ono što je Zvezda zahtevala - najmanje 7 miliona evra.

Foto: A. Nalbantjan

Zvezda je već prodala Gelora Kangu za milion evra Sparti iz Praga, čije je uslove konačno prihvatio posle mnogo ''peripetija''. Ipak, mnogi strahuju kada je temperamentni Gabonac u pitanju dok se ne pojavi na predstavljanju novog kluba sa šalom oko vrata, pošto se pominje da se u igru ponovo uključio i Monpelje.

Jedan od potencijalnih novih napadača Njukasla je i Mihal Kremenčik iz Viktorije Plzenj, narednog rivala Partizana. Na taj način bi značajno pomogli i beogradskim crno-belima, jer bi njihov rival u Evropi ostao bez najboljeg napadača, koji je na 20 utakmica ove sezone postigao 16 golova.

23.45 - Marković umesto Mitrovića. Brzonogi srpski fudbaler Lazar Marković novi je član Anderlehta. Ceo dan se očekivalo da se Aleksandar Mitrović vrati u Belgiju, transfer je ipak propao, ali Anderleht potvrdio da će Marković kao pozajmljen igrač nositi njihov dres do kraja sezone. U međuvremenu je i Mitrović pronašao novu sredinu i ostaće na Ostrvu. Opširnije pročitajte OVDE.

21.45 - Ristić kod Kange i Plavšića. Bivši fudbaler Crvene zvezde Mihailo Ristić nalazi se u Pragu gde bi trebalo da potpiše ugovor sa Spartom i tako pojača Zvezdinu koloniju u češkom klubu. Ristića će dočekati Srđan Plavšić, a u toku dana je stigao i Gelor Kanga.

20:54 - Aleksandru Mitroviću je propao transfer u Anderleht! Više o pehu srpskog napadača čitajte OVDE.

20.25 - Jovanović u Španiji. Srpski defanzivac Vukašin Jovanović stigao je u Eibar na pozajmicu do kraja sezone. Bivši igrač Crvene zvezde nije bio u planovima Gustava Pojeta, novog trenera Bordoa.

20.15 - "Svece" zamenio "pevcima". Lukas Moura napustio je Pari Sen Žermen i pridružio se ekipi Maurisija Poketina. Brazilac je prvo pojačanje Totenhema u prelaznom roku, a klub iz Londona je za dovođenje ofanzivnog krilnog igrača izdvojio 28.500.000 evra.

18.05 - Betmen zamenio Spajdermena. Miču Bačuaji je i zvanično postao član "milionera". Borusija je potvrdila da će Bačuaji nositi dres Borusije do kraja sezone gde je stigao na pozajmicu iz Čelsija.

17.50 - Demba Ba ponovi u Evropi. Posle dve i po godine u Kini potpisao je ugovor sa turskim Gectepeom, gde stiže kao više nego dostojna zamena za najboljeg strelca ekipe Adisa Jahovića koji je pojačao Konjaspor.

17.45 - Patić stigao kod Rajkovića. Bivši fudbaler Crvene zvezde pojačao je ekipu Makabija iz Tel Aviva. Posle epizoda u Španiju i Ukrajini gde se nije naigrao u dresu kijevskog Dinama, Pantić će se u Tel Avivu pridružiti srpskom golmanu i takođe bivšem članu Crvene zvezde Predragu Rajkoviću. Detalji ugovora za sada nisu poznati.

17.30 - Žiru među "plavcima". Francuski napadač Olivije Žiru stigao je u Čelsijev trening centar i potpisao ugovor sa londonskim "plavcima". Dolazak Emerika Obamejanga u Arsenal otvorio je vrata za transfer Žirua u Čelsi, a Francuz je potpisao jednoipogodišnji ugovor. "L Ekip" piše da je vrednost ugovora 19 miliona evra, uz opciju produženja na dodatnih godinu dana.

16.35 - Gelor Kanga stigao u Prag gde će biti predstavljen kao novi igrač Sparte iz Praga

Transfer je vredan milion evra, a isto toliko će i Kanga imati primanja. Češki novinari su ga sačekali na aerodromu.

16.05 - Siti poslao svoju poslednju ponudu za Mareza!

Foto: AP/Tanjug

Prvi pik Gvardiole poslednjeg dana prelaznog roka je Rijad Marez, a nakon što je prva ponuda odbijena, Građani su povećali iznos za obeštećenje i pred Lesterom je sada na stolu 74 miliona evra i situacija ''uzmi ili ostavi''.

15.30 - Boaći se povredio!

Tokom prijateljske utakmice protiv Sileksa napadač Zvezde je izgleda doživeo ozbiljniju povredu i to bi moglo da utiče na potencijalni transfer.

14.53 - U Italiji, Torino se dogovorio sa Bolonjom oko Godfrida Donse, koji će doći na pozajmicu uz obavezu otkupa na kraju sezone za 7.000.000 evra.

14.30 - Ludnica u Sparti Prag! Golman Martin Dubravka ide iz Sparte Prag u Englesku, navodi se da će potpisati za Njukasl u pozajmici, iz ekipe je još otišao defanzivac Vjačeslav Karavajev, koji je potpisao za Vitese. U klubu sada čekaju Kangu, ali i Mihaila Ristića, koji bi mogao da dođe kao pozajmljeni vezista Krasnodara.

14.00 - Otkriveno je još da je Ozil odbio i PSŽ! Ponuda Arsenala je bila rekordna, pa ne čudi odluka nemačkog reprezentativca.

13.28 - Obamejang je došao u Arsenal, što je izazvalo ludnicu na klupskim kanalima. Preostalo je da mu se odredi klupski broj, navijači se nadaju impresivnom učinku kakav je imao u Borusiji Dortmund, gde je dao 172 gola na 213 mečeva.

13.22 - Odlično pojačanje dobio je Arsenal iz Tule, pošto dolazi Artem Dzjuba iz Zenita na polugodišnju pozajmicu. Miodrag Božović će računati na udarnu iglu u napadu, igrača koji je naprvio buru prešavši iz Spartaka u Zenit.

 
A post shared by РФПЛ (@rfpl_org) on

13.17 - Da li imamo bombu u kojoj se zapravo ništa ne menja? Ozil će prema BBC-ju potpisati novi troipogodišnji ugovor sa Arsenalom! Postaće najplaćeniji igrač u istoriji kluba sa 350.000 funti nedeljno.

13.15 - Vukašin Jovanović mogao bi da se preseli u Mec, pošto više nije u planovima Gustava Pojeta u Bordou. Destinacija i nije baš popularna, Mec je poslednji tim u Francuskoj, ali je među zainteresovanima još Verder.

13.00 - Saša Zdjelar promovisan je u Partizanu, i to rečima koje će se dopasti Grobarima, a tiču se Olimpijakosa.

TRANSFERI KOJI SE OČEKUJU:

- Aleksandar Mitrović se vraća kući

Foto: Tanjug/AP

Njukasl je prihvatio ponudu Anderlehta o pozajmici. Iako je Mitrović imao nekoliko opcija, uključujući Bordo i Hamburg, želeo je da se vrati u klub u kome se dokazao u Evropi.

I Brajton je želeo srpskog reprezentativca, ali Njukasl nije želeo da prodaje svog igrača direktnom rivalu.

- Pjer Emerik Obamejang u Arsenal

Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Arsen Venger konačno je uspeo da pronađe napadača kakvog je želeo, a za to će morati da plati 65 miliona evra. Obamejang je već viđen u Londonu i očekuje se da u toku dana bude promovisan kao novi napadač Tobdžija, nakon što prođe lekarske preglede.

Rijad Marez iz Lestera u Mančester Siti

Povreda Leroja Sanea iskomplikovala je situaciju za Pepa Gvardiolu pred osminu finala Lige šampiona i trener Sitija je rešio da momentalno dovede zamenu. Pronašao ju je u vidu Lesterovog čarobnjaka iz Alžira, Rijada Mareza i za njega je spreman da plati 63 miliona evra.

- Lukas Mura iz PSŽ-a u Totenhem

Brazilski napadač takođe je na lekarskim pregledima i očekuje se da ubrzo bude predstavljen za transfer vredan 28.5 miliona evra.

- Miču Bačuaji u Borusiju Dortmund

U Čelsiju je bio prekobrojan, a ''Milioneri'' su u reprezentativcu Belgije pronašli idealnu zamenu za Pjera Emerika Obamejanga. Cena transfera je 20.5 miliona evra.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    31. januar 2018 | 15:43

    Neće Boaći nigde čim je danas igrao, da je bilo nekog razgovora sa nekim nebi on uopšte bio u protokolu. Sad će fora imali smo spreman ugovor al se povredio zadnjeg sekunda.

  • Sasa

    31. januar 2018 | 15:15

    Spanska serija se nastavlja do ponoci a onda otreznjenje. Niko nece balvana koji daje golove iz penala i na namestenim utakmicama. Ako neko i ponudi 2 mil ovi ce ga odmah utrapiti.

  • ckeza

    31. januar 2018 | 15:50

    Sad se i povredio, super ostaje u Zvezdi da puni i dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA