KUTINJO U STRAHU: Brazilac se nada da će izbeći kletvu desnog krila koja muči Barselonu!

  • 0

Startna postava Barselone protiv Valensije (2:0), u revanš meču polufinala Kupa Kralja, za skoro sve je bila iznenađenje najviše zahvaljujući ideji Ernesta Valverdea da sa Andreom Gomešom krene na poziciji desnog krila.

Već na poluvremenu je shvatio da je pogrešio i u drugih 45 minuta po toj strani dejstvovao je Felipe Kutinjo.

Brazilcu je bukvalno pet minuta bilo potrebno da pokaže klasu i u 50. minutu je postigao vodeći gol na asistenciju Luisa Suareza.

Na taj način je možda najavljeno skidanje ''kletve desnog krila'' koja muču Barsu izvesno vreme, a sam Kutinjo je istakao da mu taj gol mnogo znači i zbog pomenute kletve koja se ''uvukla u glave'' navijača ''katalonskog kluba.''

Foto: AP/Tanjug

Usman Dembele, Žerar Delufeu, Aleiš Vidal, Andre Gomeš, Pako Alkaser, ali i Paulinjo, su fubbaleri kojima desna strana Bareloninog napada nije prijala.

Dembele se ozbiljno povredio tek što je zaigrao kao tadašnje najveće pojačanje. Na debiju protiv espanjola je asistirao, ali je već protig Hetafea završio polusezonu.

Delufeu je pokušao da zameni Nejmara, Valverde je insistirao da igra desno, da bi se igrač u januaru preselio u Votford.

Aleiš Vidal je toliko loše igrao da u januaru nije uspeo da pronađe odgovarajući klub, a Gomeša smo već pomenuli na početku teksta. Izgleda da je Barsa ipak preveliki klub za njega...

Foto: Tanjug/Ap

Alkaser dobro odradi posao kada je klasična devetka, što mu je svakako i primarna pozicija, ali na desnoj strani kao da je nevidiljiv.

Slično je i sa Paulinjom. Brazilac je odlično počeo svoju epizodu na Nou Kampu, a prva loša utakmica zabeležena je onog momenta kada se preselio desno.

Otuda i ne čudi što je Kutinjo u strahu...

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA