Trebalo je da igram u Realu, mogu da igram u Milanu: Božinov posle potpisa za Rijeku šokirao italijanske medije

Bugarin žestoko kritikovao MIlan

  • 12

Bivši igrač Partizana, sada član hrvatske Rijeke, Valerij Božinov svojim izjavama u najmanju ruku iznenadio je medije u Italiji.

>>>Gde je nestalo 10 hiljada navijača? Zvezda očekivala punu Marakanu, a više ljudi je došlo na BATE! (VIDEO)

Naime, on je za italijansku Gazetu poredio igrače Milana sa samim sobom i istakao da nema razlike između njega i sadašnjih napadača Rosonera.

- Nije to više onaj Milan iz slavnih dana, pa u ovoj ekipi bih i ja sada mogao da igram bez problema. Ne zato što se Kalinić i Silva muče, već zbog toga što nisu ništa bolji od mene. Dopada mi se kako igra Kutrone, mada on nije pobednik.

- Kad sam igrao za Juventus dao sam gol na “San Siru” ekipi za koju su igrali Dida, Nesta, Kafu, Maldini, Pirlo, Gatuzo. Đenaro je legenda i vremenom će postati novi Murinjo - rekao je Božinov.

Bugarski napadač tvrdi da je u najboljim danima i u Madrid mogao da ode.

- Kada se uzme u obzir talenat koji sam imao, morao sam da igram u Realu. Međutim, pravio sam mnogo grešaka ka omlad igrač.

-Bio sam težak za trenere. Sada sam sazreo, imam dvoje dece. Sećam se Lećea, tamo sam igrao sa Ševantonom, Vučinićem, Đakomacijem, ekipom koja bi danas osvojila Skudeto.

Na kraju se osvrnuo na odluku da dođe u Hrvatsku.

- Ne gledam na to kao na loš potez. Pored svega, Rijeka je u grupnoj fazi Lige Evrope dobila Milan sa 2:0, tako da smatram da sam došao u dobar klub - zaključio je Božinov.

Da podsetimo, tokom karijere Božinov je nosio dresove Lećea, Fiorentine, Juventusa, Mančester Sitija, Levskog i Partizana. Za reprezentaciju Bugarske je odigrao 43 utakmice i postigao 6 golova.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA