≫ 

Tri glavna utiska posle Partizanovog (ne)očekivanog ispadanja od Plzenja

Da, znamo, glavni je onaj da se crno-beli nisu osmelili da udare jače na češke fizikalce, ali daleko od toga da je to bio glavni problem u Bohemiji

  • 57

Pitanje na koje nikad nećemo dobiti odgovor, a na koje se svodi svaka rasprava navijača Partizana dan posle eliminacije iz Evrope porazom od Viktorije: Da li su crno-beli mogli više od poraza koji kao da je samo čekao da se desi, jer drugačiji ishod nije mogao da bude sa onakvom igrom koju su prikazali učenici Miroslava Đukića.

>>> Spartak tražio odlaganje meča, Zvezda prihvatila, a Superliga poručila: Može odlaganje, ali u malom fudbalu! (FOTO)

Vruća glava kaže da je Partizan morao hrabrije, i posle prespavane noći isti je utisak, ali sve to spada u domen "šta bi bilo, kad bi bilo" pretpostavki, no jedna ipak dominira, ne izlazi iz glave, opterećuje mozak: Partizan nije ni pokušao da udari najjače na češke fizikalce, da "zakuva". U prevodu: timski i taktički nije umeo da odgovori visokim zahtevima koje nameće utakmica na ovakvom nivou.

Šta je bilo sa onim kuražnim izjavama igrača posle meča u Beogradu koje su bile preslikane jedna drugoj, a zajedničko za svaku bilo je da je srpski šampion tehnički bolji tim od Čeha? Šta je onda nedostajalo da kvalitet kojim su se busali igrači Partizana, sa kojim realno raspolažu (neki, ne svi), pretoči na teren u dobru utakmicu, mudriju igru, bolju kontrolu lopte, i ono najvažnije: u odvažniji pristup! Gde je juriš?

>>> Normalno je da ispadnemo: Đukić obrazložio zašto Partizan nije napravio ni šansu u Češkoj (VIDEO)

Zoran Tošić je ovako pričao posle prve utakmice:

- I dalje je sve otvoreno pred revanš u Plzenju. Viktorija je ozbiljan rival, šampion svoje države koji tamo sve pobeđuje. Igrali smo egal sa njima u Beogradu, ne znam što ne bi bilo tako i u Češkoj.

Nesalomivi optimizam Vladimira Stojkovića najviše je ulivao nadu u prolaz...

- Ovakva utakmica sa jednom ozbiljnom šansom se desi. Videli ste kako brzo igraju kontru, ali siguran sam u prolaz dalje.

Reči koje su obećavale crno-beli piroklastični udar u revanšu, nažalost nisu se pretvorile u moćno oružje na terenu da se slome Česi. I opet to pitanje: zašto je Partizan ostao bez oštrice kad je bilo najpotrebnije?

- Ovde smo učinili sve da damo taj gol - kreator aktuelnog sastava Miroslav Đukić je ovako video poraz.

Da li su Beograđani učinili sve ako je jedna jedina šansa, više polušansa, stigla u smiraj utakmice?

Foto: Marko Jovanović

PLATITE IGRAČA 1,5 MILIONA EVRA, A ULAZI PRED KRAJ UTAKMICE SEZONE

Suma sumarum - nešto ozbiljno nije u redu ako vam najskuplje plaćen igrač u istoriji kluba uđe u 78. minutu utakmice godine: ili sa trenerom, ili sa igračem, ili sa onima koji su ga doveli.

Gvinejac liliputanskih razmera i vickastih poteza bio je žrtva Đukićevih taktičkih zamisli, dugo je greajo klupu, gledao mučenje saigrača na polovini protivnika, a kada je konačno dobio šansu, napred je uradio više od svih zajedno do tada. Doduše, bio je to samo udarac sa 16 metara bez jasno izrađene akcije, ali se piše kao najbolja šansa da se ugrozi gol Čeha.

No, nije Suma najbolje "legao" na loptu, bio je to još jedan promašaj - reč koja će, kako stvari stoje, kada prođu godine ostati kao prva asocijacija za Sumu u Partizanu - promašaj!

Đukić jednostavno nema dovoljno poverenja u ovog fudbalera, ovaj to oseti, pa je svaki njegov izlazak na teren novo opterećenje za sve. Svaki loš potez, svaki loš pas, svaka izgubljena lopta, svaki promašaj Sumi se stavlja na teret dvostruko više no ostalima, a to ume da stvari učini mnogo težim nego što one jesu kada se izađe na teren.

Foto: partizan.rs

A MOŽDA JE OVO NAJTAČNIJI UTISAK: POBEDIO je BOLJI TIM

Treće mišljenje koje prevladava je ono da u sportu, kao i u životu, postoje oni koji su jednostavno bolji od drugih, koji nešto rade bolje od onih koji ka tome streme, ali nikada ne dolaze na taj nivo. E baš tu možda leži još jedno objašnjenje za Partizanov poraz U Češkoj - koliko god to nekome zvučalo "neverovatno", Viktorija je bolji tim od Partizana, i tačka.

Od takvih nije sramota izgubiti, možda je ono u Plzenju bio limit ovog tima Partizana, rezultat koji neki ne mogu da prihvate kao realnost, ali ona kaže da su Česi pokazali više u dvomeču i da idu zasluženo dalje kroz evropsku avanturu.

Na kraju, sa time se apsolutno slaže i predsednik luba iz Humske Milorad Vučelić.

- Očekivanja svih nas su bila veća od trenutnih mogućnosti Partizana. Viktorija Plzenj je jednostavno igrala bolje nego u Beogradu. Oni su bili superiorni. Mi nismo podbacili u borbenosti, protivnik je bio vidno bolji. Nismo stvorili jednu šansu, što dovoljno govori. Jednostavno, pobedio nas je bolji tim - mišljenje je Vučelića.

I on, naravno, misli da je moglo bolje, da je moralo bolje.

- Uvek može bolje kad se izgubi. Partizanovac uvek navija, a navijačke želje su pomešane s činjenicama. Nije bilo indolencije, ali nije bilo kvaliteta kod onih igrača od kojih se očekivalo da povuku ekipu. Svi oni izgovori koji su uobičajeni, sada ne dolaze u obzir. Pobedio nas je bolji tim. Ovim porazom mi otvaramo novi ciklus, prvenstvo i kup i priprema za evropske kvalifikacije na leto.

Partizanova evropska sezona je završena, bila je turbulentna, imala je uspone i padove, svoje heroje i tragičare i jedno je sigurno: bilo je uzbudljivo sa crno-belima. Dodaćemo: i uspešno.

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk1

    23. februar 2018 | 17:59

    Niko od nas ne prigovara za poraz vec stalno upozoravamo da Partizan nema igru,nema napad,nema prodor,nema lucidnost,nema sansu,nema udarca postenog na gol da golmanu ruke trnu,nema gola osim iz neke greske protivnika ili slucajno. Igra je davez,sporina, muka gledati i to sve od kad je Djukic dosao. Videli ste,ide duga lopta na Talambu,ili se spetlja ili je najcesce prebacuje preko glave iako dobro zna da je on najistureniji i da iza nema nasih igraca. Ljudi to mirno hvataju i krecu u napad. Tu je neko mnogo glup ili Talamba ili Djukic ili obojica. Sad cekaj sledecu godinu pa opet isto.

  • Vuk Karadzic 2

    23. februar 2018 | 18:11

    Sumi je najteze, ocigledno je da ga Jankovic preskace namerno u igri, cak i Tosic, Ozegovic i kad mu daju loptu to je neki otpadak(ko je igrao fudbal razume sta hocu da kazem). Tek kad crnogorski Mesi ode tek tada ce Suma proigrati!

  • Bole grobar

    23. februar 2018 | 17:45

    Nije Partizan samo lose igrao sinoc oni nemaju igru odavno pogledajte protiv Mladosti muka jad i beda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA