≫ 

Zvezda slavila u Subotici: Rodić za 3 minuta doneo preokret protiv Spartaka, Pešića i dalje proganja CSKA (VIDEO)

Levi bek crveno-belih sa dva gola u završnici doneo preokret, a ispostavilo se i pobedu Zvezdi

  • 75

Crvena zvezda je pobedila Spartak u Subotici sa 2:1 u 24. kolu Superlige Srbije. Iako su crveno-beli gubili sa 1:0 od 39. minuta posle gola Ognjena Đuričina, Milan Rodić je sa dva gola do kraja prvih 45 minuta doneo preokret timu iz Ljutice Bogdana.

Crveno-beli su tako posle bolnog ispadanja od CSKA uspeli donekle da izleče evropsku ranu i nastavili su sa jurišom na domaću titulu.

>>> Poslali su mi cedulju "1:0 za CSKA, Pešić promašio prazan gol", odjednom sam pocrneo: Vučić opisao kako je saznao za eliminaciju Zvezde (VIDEO)

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 1:2

(Đuričin 39 - Rodić 42, 45)

Spartak: (4-2-3-1): Ostojić, Stojković, Tekijaški, Kerkez, Vukčević, Jočić, Glavčić, Čečarić, Đuričin, Dieng, Nikolić.

Crvena zvezda: (4-2-3-1): Borjan, Gobeljić, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Krstičić, Srnić, Milijaš, Milić, Pešić.

Stadion: Gradski

Sudija: Danilo Grujić

Foto: Crvenazvezdafk.com

Bilo je pitanje da li će meč uopšte da se odigra zbog lošeg stanja terena, koji je imao veliki broj rupa i led na samoj travnatoj podlozi, ali je glavni arbitar ipak odlučio da se igra.

I u gako lošim uslovima, Spartak i Zvezda su odigrali kvalitetan meč u kome je bilo mnogo golova, a moglo je i više, da su i jedni i drugi koristili brojne šanse koje su imali.

Meč je počeo inicijativom Zvezde, koja je već u 3. minutu dobila priliku da sa bele tačke dođe do vođstva. Pešić je bio oboren u kaznenom prostoru, i poželeo je upravo on da izvede udarac sa bele tačke.

Nije mario za nepisano fudbalsko pravilo da penal ne treba da izvodi onaj nad kojim je napravljen, i to mu se obilo o glavu. Šutirao je preko gola i Zvezda je propustila idealnu šansu za vođstvo.

Nastavili su crveno-beli da napadaju i kasnije. Prvo je zapretio Milijaš iz slobodnog udarca, nakon toga i Srnić, da bi u 33. minutu Pešić imao novu stopostotnu šansu, ali je najbolji strelac lige nije iskoristio. Očigledno je psihološka blokada zbog promašaja protiv CSKA iz Moskve i dalje bila prisutna kod Zvezdinog golgetera u tim situacijama.

Još jednom je Milijaš nekoliko minuta kasnije pokušao iz slobodnog udarca, ali je golman Spartaka Miloš Ostojić maestralno odbranio njegov šut.

Kada Zvezda sve te šanse nije iskoristila, Spartak je iz prve ozbiljnije akcije dao gol. Bila je to odlična akcija "Plavih golubova". Čečarić je kombinovao sa Nikolićem po desnom boku, zatim je zavrnuo loptu na peterac, gde je spremno čekao Đuričin, koji je matirao Borjana u 39. minutu.

Ipak, radost Subotičana je kratko trajala, jer je Zvezda za svega tri minuta izjednačila, a do kraja prvog poluvremena i potpuno preokrenula rezultat. Dvostruki strelac za crveno-bele bio je Milan Rodić.

Milijaš ga je kod prvog poslužio kao na tacni, iz "skraćenog kornera". Pogodio je Rodića na drugoj stativi, kome nije bilo teško da glavom sprovede loptu u mrežu.

Kada su svi mislili da će ekipe na odmor sa nerešenim rezultatom, Rodić je novim golom doneo slavlje navijačima Zvezde. Dobro je šutirao posle jedne gužve u kaznenom prostoru, nakon što se lopta odbila do njega na ivicu kaznenog prostora.

U drugom poluvremenu je tempo značajno pao. Zvezda je imala nekoliko prilika na samom startu drugog dela igre, naročito u 50. minutu, kada je igrač Spartaka sprečio Milića na gol-liniji da ubaci loptu u mrežu, dok je Spartak zapretio u dva navrata preko Nikolića nešto kasnije, ali je oba puta napadač Subotičana bio neprecizan.

Zvezda je do kraja meča sigurno čuvala rezultat i došla do nova tri boda, kojima je sigurno bar donekle zalečila rane posle bolnog ispadanja od CSKA u Moskvi prethodne srede.

Tako je Zvezda sada došla do 12 bodova prednosti na tabeli i dodatno je podigla pritisak na Partizan, koji od 15 časova igra u praznoj Humskoj protiv Zemuna.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • svirajjjjjjjjjjjjjjj

    25. februar 2018 | 14:38

    kladio sam se jutros da ce zvezda imati 2 penala..ulozio sam 100 eura..svakog vikenda se kladim na zvezdu za penal i vec sam dosta dobio..danas ualem duplo za 2 penala..pa da vidimo...ja vjerujem da ce bit pa cak mozda i tri..sto je sigurno sigurno...

  • Kostas

    25. februar 2018 | 14:38

    Cim su dali gol, Suboticani se uplasili da ce da pobede i prekrse dogovor, pa brze bolje pustili dva.

  • rajko

    25. februar 2018 | 14:06

    Koliko faulova sviraju zvezdi oko sesnaesterca nije moguce da ne preokrenu.Deda Milijas mora da pogodi neku,inace se lepo krece po terenu.Kad bi ovakvo sudjenje imali u evropi.Penal prica za sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA