≫ 

Zašto ne ulože jedan dinar u novi teren, kad su za 3 godine od prodaje igrača Zvezdi i Partizanu uzeli 1.5 miliona evra? (FOTO) (VIDEO)

Poslednjih godina Spartak iz Subotice je prodao veliki broj igrača večitim rivalima, a neverovatno je da nisu ništa uradili na poboljšanju infrastrukturi

  • 20

Srpski fudbal je u blatu! Ali bukvalno! I to ne samo zbog dešavanja van terena, kao i mulja u koji ga sve dublje guraju rukovodstva klubova, sudije i njihove sporne odluke. Ovde je ipak reč o samim uslovima za igru, koji su izvan svake regularnosti.

Iz vikenda u vikend navijači imaju priliku da gledaju očajne terene pune rupa, blata, gde se "bubamara" jedva kotrlja čim malo padne kiša ili sneg i odmah se pitamo da li će utakmica da se odloži jer ne postoje uslovi za igru.

Foto: Crvenazvezdafk.com

Najkritičnije je bilo u Subotici, gde je gostovala Zvezda, a gde se nije znalo da li će meč početi neposredno pre njegovog samog starta.

Treneri obe ekipe čestitali su svim akterima posle utakmice i istakavši da je sreća da niko nije povređen na tako zaleđenom i lošem terenu.

Ništa bolje nije bilo ni u Čačku, Šapcu, Bačkoj Topoli, Ivanjici, Surdulici... Ipak, nakritičnije je bilo u Subotici, a to je već godinama tako.

VIDEO: Gradski stadion u Subotici godinama je prava ruina, a teren u očajnom stanju

Gledajući utakmicu između Spartaka i Zvezde mogli smo samo da se zapitamo zašto se ne uloži jedan deo sredstava od transfera koji su "Plavi golubovi" ostvarili samo prodajom igrača crveno-belima prethodnih sezona.

Poslednji u nizu je Stefan Hajdin, koji je došao u redove Zvezde za 200.000 evra ove zime.

Stefan Hajdin; Foto: Crvenazvezdafk

Najkvalitetnija nova trava, koju je Zvezda postavila početkom sezone koštala je oko 140.000 evra. Toliko je travu platio i FK Partizan 2014. godine. Ali to je trava prve klase, kakvu Spartak ne mora da kupuje, već može i neku drugu, srednjeg kvaliteta, koja bi bila i znatno jeftinija, ali bi omogućila da se konačno igra fudbal na tom stadionu.

Foto: Marko Todorović

Godinama su čelnici FSS-a, naročito prethodno rukovostvo, renovirali stadione, ali samo tribine. Tereni su ostali isti, a upravo su oni najpotrebniji za igranje fudbala.

Spartak je ove sezone prodao i Đorđa Ivanovića Partizanu za 400.000 evra, tako da je jedan deo novca sigurno mogao da se obezbedi i za novu travu. Nadajmo se da je on i rezervisan za to, ali da je nemoguće u ovom periodu obaviti radove, već se za to čeka lepše vreme.

Đorđe Ivanović; Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Spartak je prethodne sezone takođe prodao Zvezdi Stefana Miloševića za 300.000 evra, dok je na Marakanu stigao i Stefan Ilić, čije obeštećenje nije poznato. Ako se i on kreće u razmaku između standardnih 200.000 i 300.000, onda računajući samo transfere u poslednje tri godine, Spartak je od prodaje igrača Zvezdi i Partizanu zaradio 1.5 miliona evra.

I Ilić i Milošević su kasnije na Marakani više grejali tribine, nego što su igrali u crveno-belom dresu i već posle 6 meseci su promenili sredinu.

Stefan Milošević; Foto: Marko Todorović
Stefan Ilić; Foto: crvenazvezdafk

I sezonu ranije, Spartak je Zvezdi prodao Srđana Plavšića za 350.000 evra, tako da je od svog ovog novca, uz određene subvencije FSS-a, sigurno mogao da se renovira teren, i da konačno i u Subotici možemo da gledamo pravi fudbal, jer ovaj grad zaslužuje mnogo bolji teren.

Srđan Plavšić; Foto: Crvenazvezda.fk

Očigledno je da talenat u Subotici postoji, jer godinama uspevaju da prodaju igrače Zvezdi i Partizanu, a uz bolji teren bi i njihov razvoj bio mnogo bolji.

A ovo su najplaćeniji fudbaleri na planeti:

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neca

    26. februar 2018 | 15:10

    Stadion je gradski tako da niko nije lud ulagati u isti,klub je faktički privatan

  • Sandu

    26. februar 2018 | 15:43

    U tekstu pise Backa Topolo, nije Backa Topola vec Backa Palanka. Topola ima klub al je u dosta nizoj ligi.

  • D

    26. februar 2018 | 15:55

    Bez grijača nema nikakve vajde!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA