≫ 

FIFA hitno poslala svoje ljude u Atinu, hoće Grke da izbace zbog incidenata!

Gregzit je sve izvesnija opcija za fudbalski savez Grčke

  • 8

Grčki fudbalski savez blizu je da bude izbačen iz FIFA posle haosa na meču u Solunu kada je predsednik PAOK-a Ivan Savidis sa pištoljem uleteo na teren, izjavio je dans funkcioner najveće fudbalske organizacije Herbert Hubel. Vlada Grčke je prvo prekinula fudbalsko prvenstvo, posle čega je morala da reaguje FIFA i pošalje svoje funkcionere u Atinu.

>>> PAOK čeka najveću kaznu u modernom fudbalu: Istorijska zabrana na 5 godina?!

- Nove mere moraju da budu prihvaćene od svih. "Gregzit" koji je izgledao daleko, više nije. Grčki fudbal je došao na ivicu ambisa - rekao je Hubel posle današsnjeg sastanka u Atini sa grčkim zamenikom ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa.

Kako je naglasio, postoji mnogo loših stvari u grčkom fudbalu poput pretnji, ucena, problema sa huliganizmom.

- Mnogo je tenzije unutar i van terena. Osećamo da mnogi faktori nisu spremni da pomognu, ne gleda se interes fudbala, kao što FIFA želi. Nasilja je previše, kako deca da dođu tamo gde su pištolji, bombe, baklje... To je neprihvatljivo.

VIDEO: Pogledjate vlasnika PAOK-a Ivana Savidisa kako utrčava na teren sa pištoljem za pojasom

Dodatan problem je što je odluku za prekid prvenstva donela Vlada Grčke, što je prema pravilima FIFA mešanje politike u sport.

- Neophodna je nezavisnost fudbala. Sigurnost i integritet čelnika Saveza su na kocki, mora da pronađe rešenje i dobio sam obećanje da hoće. Cilj je da fudbal pobedi, a ne oružje i pretnje. Podneće FIFA izveštaj koji neće opisati situaciju kao dobru.

Samo dan ranije, zamenik ministra sporta Jorgos Vasilijadis izjavio je da je spreman za scenario "Grezgit" samo da bi se smirila situacija oko nasilja u Grčkoj na fudbalskim priredbama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    14. mart 2018 | 13:48

    Eto, lepo rekose: "Treba da se u Grckoj obezbedi nezavisnost fudbala". Zasto onda ne uticu na savez da se ne favorizujem samo jedan klub godinama, Olympiakos. Cim je neko drugi blizu titule, odmah se sve ucini da se blokira prvenstvo provociranjem incidenata. Prvo laznom kragnom trenera Pirejaca, a zatim ponistavanjem regularnog gola PAOK-a. E, kad dodje do reakcije na nepravdu, onda se sete kaznjavanja. Gde su kazne za namestanja, sudjenje, spletke saveza protiv svih koji nisu iz Atine? Nema ih. Fifa treba zato da izbaci Grcku, a ne zbog slabosti Grkankoji je pokao od nepravdi i reagovao neprimereno. Tu je problem Grcke. Odatle i problemi na stadionima.

  • Crno beli

    14. mart 2018 | 18:35

    Najzanimljivije prvenstvo u evropi. Neka nastave! Napred PAOK

  • mix

    14. mart 2018 | 14:08

    Sve meceve grckelige da odigraju bez gledalaca! Tako zavrsiti sampionat. Ovog pistoljdziju u zatvor i na sud, mec ponistiti i odigrati novi bez publike, naravno! Time bi uspelispasiti fudbal kog Graka, drugacije ne ide!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA