≫ 

Srbija dobila novog kapitena fudbalske reprezentacije, Krstajić poručio: To su neke naše interne stvari, Bane ostaje deo ekipe (VIDEO)

Umesto Branislava Ivanovića, traku će ubuduće nositi Aleksandar Kolarov

  • 39

U danu kada je objavljen izgled novog nacionalnog dresa, fudbalska reprezentacija Srbije održala je i konferenciju za medije povodom okupljanja Orlova pred mečeve sa Marokom i Nigerijom.

Pred novinarima su se pojavili selektor Mladen Krstajić, kao i fudbaleri Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić. Zanimljivo, pre nego što je počeo da odgovara na pitanja, Krstajić je otkrio da je Kolarov novi kapiten, a Matić njegov zamenik.

Zadovoljstvo mi je da predstavim zamenika kapitena i kapitena koji će voditi ekipu u narednom periodu. Moja ideja sa Kolarovim kao kapitenom i Matićem kao zamenikom je da imaju moć da nastave tamo gde je Bane stao. Bane je mnogo dao Srbiji i ona njemu. Pričali smo, ovo su neke interne stvari koje rešavamo u svlačionici - rekao je Krstajić.

Selektor je otkrio i da su Sergej Milinković Savić, Miloš Veljković, Luka Milivojević i Vujadin Savić stigli povređeni na okupljanje nacionalnog tima.

Popularni SMS neće moći da igra protiv Maroka i Nigerije, a umesto njega poziv je dobio Nemanja Maksimović iz Valensije.

Zatim je i Kolarov prokomentarisao kapitensku traku.

- Zahvaljujem se selektoru na poverenju da budem kapiten, dugo sam igrao sa Banetom, i posebna mi je čast da sam ga nasledio. Tu bih stavio tačku, jer mnogo volimo da polemišemo, a nema nikakvih problema u ekipi - rekao je Kolarov.

Nemanja Matić je govorio o samim mečevima protiv Maroka i Nigerije.

- Očekujem da u ove dve utakmice na najbolji način vidimo gde smo, sta selektor traži od nas. Što se tiče prve, Maroko ne znamo, ali stručni štab je već spremio materijal kako bismo se upoznali, koje su im vrline i mane i gde možemo da isoristimo naš kvalitet. Nadam se da je ekipa spremna i da ćemo braniti boje Srbije. Nigerija je dobra, sa puno iskusnih igrača i očekujem da će biti uživanje za navijače - rekao je Matić

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

Na spisku se nalaze:

Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Marko Dmitrović.

Odbrana: Branislav Ivanović, Antonio Rukavina, Aleksandar Kolarov, Nikola Maksimović, Miloš Veljković, Matija Nastasić, Duško Tošić, Vujadin Savić, Dušan Basta, Ivan Obradović.

Sredina terena: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Marko Grujić, Andrija Živković, Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić, Filip Kostić, Adem Ljajić, Mijat Gaćinović.

Napad: Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović.

Podsetimo, Srbija 23. marta igra protiv Maroka u Torinu, a četiri dana kasnije protiv Nigerije u Londonu.

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

Pogledajte celu konferenciju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BoBo

    19. mart 2018 | 17:13

    Najpre smenimo selektora, pa dovedemo pocetnika koji ce izvrsavati zadatke. Sve to nije bilo dosta, pa sad uzimaju Banetu traku, to je potez van svake pameti. Ljudi koji su sve ovo uradili, zbog njih cemo jos i losu srecu da navucemo. Propast. Realno je da nam ne gine fijasko, svako normalan ce reci ocekivano i normalno.

  • Delija26

    19. mart 2018 | 17:10

    Vec je poceo da luduje, i da rusi medjuljudske odnose, sta je falilo da Ivanovic i dalje bude kapiten, kad je ionako najveci fajter medju njima.

  • Krezumica

    19. mart 2018 | 17:51

    Krstajic nema pojma kao trener,koga je on uopste trenirao,dati takvom coveku da vodi reprezentaciju za sp je neozbiljno,valjda ce biti uspesna marioneta....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA