≫ 

Bane ovo nije zaslužio: Zar je moralo baš ovako?

Neočekivan potez selektora izazvao je reakciju fudbalske javnosti

Na prošlom okupljanju reprezentacije Branislav Ivanović je zabeležio 100. nastup za reprezentaciju Srbije i dobio na poklon dres sa brojem 100. Već na sledećem oduzeta mu je kapitenska traka.

Mladen Krstajić je povukao nepopularan, ali i veoma hrabar potez. Smenio je dugogodišnjeg kapitena tri meseca pred Mundijal, a pitanje je kako će se to odraziti na atmosferu u svlačionici među igračima.

Sudeći po prvom treningu, ona trenutno nije na najvišem nivou. Novi i stari kapiten se na prvom treningu za 15 minuta, koliko su novinari mogli da prisutni, nisu ni pogledali.

I novinari su bili šokirani, a očigledno i fudbaleri odlukom da Ivanović više ne bude kapiten.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Sam Ivanović nije delovao potpuno raspoložen. A kako i da bude, kada mu je odluka saopštena na taj isti dan kada je došao na okupljanje?

Čak on i novi kapiten Kolarov nisu stigli ni da porazgovaraju o svemu tome, što je i potvrdio novi nosilac trake.

Iako je pošteno što je Krstajić to Ivanoviću rekao razgovorom licem u lice, pomalo je i neprijatno da takvu vest saznaš na dan okupljanja.

Najbolja opcija bila je da Krstajić avionom ode do Sankt Peterburga i saopšti mu to u lice pre objavljivanja spiska. Tada bi i Ivanović mogao dovoljno da razmisli o toj odluci, da porazgovara sa saigračima o svemu tome.

Foto: Marko Jovanović

U ovoj situaciji su mu ruke bile vezane, možda je to shvatio i kao poniženje, i mogao je ili da prećuti i odradi treninge, ili da napusti reprezentaciju, čime bi samo napravio skandal i potpuno poremetio atmosferu u ekipi. A i na sebe bi navukao gnev javnosti.

Uradio je najpravilniju stvar i odradio je trening kao da se ništa nije ni desilo. Ipak, ostao mu je sigurno gorak ukus u ustima, što je delom pokazao i prvom reakcijom kada se pojavio pred novinarima i fotoreporterima.

Jedno je sigurno, ne ulazeći u ispravnost odluke Krstajića, Ivanović nije zaslužio da mu se odluka da nije kapiten saopštava na ovakav način. Zbog 100 utakmica u kojima je uvek ostavljao krv, suze i znoj na terenu.

VIDEO: Pogledajte reakciju Ivanovića kada se prvi put pojavio pred kamerama posle oduzimanja trake

VIDEO: Pogledajte kako je Krstajić saopštio da Ivanović više nije kapiten

Komentari su vam na raspolaganju da iznesete vaše mišljenje o celoj situaciji.

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.P.

    19. mart 2018 | 22:20

    Kad promovises nekog u selektora koji to nicim nije zasluzio.A pravo stanje struke je pokazao ovim i ne verujem u njega i nase fudbalere.

  • 21

    20. mart 2018 | 00:29

    Vec kada menjate Baneta,jedinog koga vidim kao kapitena je MATIC...

  • Zic

    20. mart 2018 | 00:40

    Realno trebao je Matica da stavi i cao.Decko je kulturan na mestu porodican covek a ne ovog istetoviranog Kolarova kao Mikijev zabavnik je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA