≫ 

Upoznajte FK Partizan iz Perua, nose crno-bele dresove, imaju sličan grb! (FOTO)

Amaterski klub osnovan je 1965. godine, a želja im je da dođu u Beograd i upoznju čelnike srpskog Partizana

  • 9

FK Partizan je jedini u Evropi, ali ima jedan Partizan i u Peruu, i zove se Partizan Barranco. Ovo je amaterski klub osnovan 1965 čija ženska sekcija igra Peruanski Kup. Predsednik kluba je Guzman Tores koji je izrazio želju da upoznaju upravu FK Partizan i poseti Beogradski klub.

>>> Spartak iz Subotice na zvaničnom Tviter nalogu delio video snimke Partizana i Grobara (FOTO)

Istorija Partizana Barranco datira iz 1965. godine, vreme kada su se formirali klubovi na ulicama, igrajuci u komšiluku, tako da je grupa mladića koji su živeli u krajevima Tumbes i Jaen, u glavnom gradu Lima, odlučili da formiraju fudbalski tim da učestvuje u šampionatu južne lige, koja se sastoji od kvartova Barranco, Chorrillos i Miraflores, I prvobitno nazvan je Amerika i boja dresova su bili nebesko plavi, ali je zaziveo vrlo malo vremena u ligi.

Naredne godine novoformirani tim trebao je da se formalno registruje da bi učestvovao u novoj “League Barranco” a troškovi su bili visoki i kao svi momci u to vreme, bila im je neophodna ekonomske podrska da registruje klub, došao je jedan komšija komšiluka, jugoslovenskog porekla, koji je pratio tim i ponudio da finansira njegovu registraciju ako se preimenuju u Partizan, ciji je bio zakleti navijač.

Momci su prihvatili ime, dopalo im se i usvojili su crno-beli uniformu, službenu uniformu Beogradskog Partizana, preuzeli grb i uspeli su da registruju tim 11. decembra 1965. pod imenom Partizan Barranco i od tada su jedna od retkih tradicionalnih timova u Barranco koji i dalje postoje, sa velikim pričama o pobedama i prvenstvima u, smatraju dugi niz godina kao tim tog dela grada.

Predsednik koji prethodi je pokojni gospodin Julio Torres Aguilar, koji je rukovodio klubom 20 godina, vodeći tim na tri prvenstva, u jednom gotovo uspevaju da budu šampioni InterLeague, a u drugom zamalo da se kvalifikuju u Liga Mayor. Uprava je radila sa nemačkim firmama koje su sponzorisale i finansirale rad Partizana, I u znak zahvalnosti se na grbu nalazi nemački orao i nemačka zastava.

Trenutno rukovodstvo radi 15 godina sa Julio Guzmanom na celu, sa jednim prvenstvom ostvarenog u 2016., koji smo slavili za 50 godina kluba, sa organizovanim institucionalnim životom i održavanjem liderske tradicije, etikom i posebno sa sportskim vrednostima koje nam omogućavaju da ostane na snazi uprkos trenutnoj situaciji slabe podrške amaterskom fudbala, u Peruu.

Ali, to ne znači da nece nastaviti svoju istoriju koja je sada mnogo bogatija sa stvaranjem Ženskim klubom Partizan Barranco, na koji su veoma ponosni. Zanimjivo je istaci da je ovo prvi Partizan sa ženskom sekcijom, i Partizanke iz Barranca su trenutno u Peruanskom kupu koji vodi u ženski Copa Libertadores.

Ukupno su tri puta bili sampioni Lige Barranco: 1989 – 1999 - 2016

Ovo je njihova priča, a sigurno ce jos dugi niz godina nastaviti svoj fudbalski put I ponosno nositi ime Partizana jos mnogo godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mix

    27. mart 2018 | 21:08

    Ok, malo je to iznenadjujuce za neke, ali za dobre poznavaoce sireg konteksta sporta i oko sportskog "okolissa" i nije neko cudo. Sa druge strane Partizan ima jedan od najlepsih grbova u svetu sporta i veoma je privlacan za mnoge sportiste i obicne skupljace sportskih rekvizita. I revolucionarna tradicija J.Amerike takodje ima svojeg udela u ovome a Partizan je inace veoma, bas veoma poznat klub u Srednjoj i Juznoj Americi. U 60-tim i sedamdesetim godinama 20.veka KKP je cesto gostovao u tim regionima i ostvarivao zadivljujuce rezultate. Da li se neko seca cuvenog Pentagonal turnira u Mexiku kad je nas klub pobedio u finalu slavnu reprezentaciju SSSR!? Nastradao je i Botafogo i Gvadalahara, najpopularniji klub Meksika..., a Botafogo je je pozvao nas klub da odigraju mec kod njih. Prihvaceni poziv bio je prilika da Partizan ponovo zablista. I zablistao je, odigrao 1-1 sa slavnim klubom! U J.Americi, ima nekoliko klubova sa nasim imenom a u Meksiko Siudadu i jedna ulica koja mozaikom na kolovozu podseca zasto se tako zove,sa sve imenom i grbom naseg kluba! Tek, toliko da podsetim neke o kakvom respektu prema nasem PFC je rec !

  • Toma

    27. mart 2018 | 18:02

    Amateri i jedni i drugi!

  • čarls bronson

    27. mart 2018 | 19:17

    Možda nije toliko važno za ovaj interesantan tekst, ali osnovna boja dresova beogradskog Partizana je, kao Barselonina, plavo-crvena, a crno-bele boje su uvedene za vreme predsednikovanja Franje Tuđmana. Pardon, Dr Franje Tuđmana. Blau-grana iz Humske ulice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA