≫ 

Filmska prevara koja je uzdrmala Lacio: Dva miliona evra poslali ko zna kome!

Rimski klub, verujući da šalje poslednju ratu za Holanđanina De Fraja, poslao novac koji nije stigao na pravu adresu

  • 1

Na imejl adresu Fudbalskog kluba Lacio nedavno je stigao zahtev da se isplati poslednja rata od transfera Stefana De Fraja koji je realizovan 2014. godine iz Fejenorda. 

De Fraj je dogovoren za 7.7 miliona evra, veći deo te sume Rimljani su platili Fejenordu, pa je ostao da se reši samo poslednji deo.

Nedugo pošto je imejl stigao, sa tačnim uputstvima na koji račun da se šalje novac, Lacio je postupio prema instrukcijama i izvršio novčanu transakciju.

U rimskom klubu nikome ni na kraj pameti nije palo da nešto može proći naopako kod rutinskog transfera novca, a pravi šok je usledio kada im je iz Fejenorda javljeno da nikakav novac nisu dobili!

Da li je greška po sredi?

Ne. Ispostavilo se da je u pitanju prevara dostojna filmske priče na koju su naseli Rimljani: nepoznata osoba ili više njih upletenih u čitavu priču, očigledno dobro upućeni u situaciju, imejlom koji je imao memorandum holandskog kluba, od Lacija su izvukli preostali novac za transfer igrača.

Rimski list "Il Tempo" navodi da je prevarant naznačio da se novac šalje na drugi račun, ne onaj na koji je do sada Lacio uplaćivao rate, ali čak ni to nije izazvalo sumnju da nešto nije u redu.

Kada je prevara razotkrivena, reakcija je bila munjevita - uz pomoć tužioca ušlo se u trag novcu koji je završio na računu jedne holandske banke, ali je i dalje nepoznat identitet osobe ili ljudi koji su prevarom pokušali da dođu do velikog novca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA