Zvezda i Partizan su 8. aprila odigrali tri derbija, Delije i Grobari će ih zauvek pamtiti (VIDEO)

Onaj iz 1962. i ne toliko, ali zato 110. i 136. definitivno nikada neće zaboraviti

  • 4

Fudbal u Srbiji je ovog vikenda ''stao'' zbog Vaskršnjih praznika i nastaviće se tek sledećeg, i to pravom poslasticom za sve navijače - 157. večitim derbijem!

I dok na Marakani čekamo susret Crvene zvezde i Partizana koji bi mogao da odluči novog šampiona, primetili so da su na današnji dan, 8. aprila, odigrana čak tri međusobna duela crveno i crno-belih.

Zanimljivo, videli smo po jednu pobedu obe ekipe i remi.

Upravo su 8. aprila 1962. godine Partizan i Zvezda odigrali 1:1 u 30. večitom derbiju.

Zatim smo na sledeći 8. apila čekali čak 36 godina. Bio je to 110. večiti derbi kada je Zvezda na Marakani slavila rezultatom 4:0. Bila je to jedna od najboljih partija crveno-belih protiv komšija.

Dejan Stanković je postigao dva gola, a po jedan Perica Ognjenović i Jovan Gojković.

Dejan Stanković i Perica Ognjenović istrčavaju na travu Marakane Foto: MNPress

Partizanu je tada pretila jedna od najvećih katastrofa u derbijima, pošto su Zvezdi poništeni golovi i jednom su pogodili i stativu. Upravo tada je viđen i onaj vozić fudbalera Zvezde na terenu.

Dres Zvezde su nosili: Jevrić, Živković, Bjegović, D. Ilić, Pecelj, Bunjevčević, Škorić (od 89. G. Bošković), Pantelić, Gojković (od 88. Krsteski), Stanković, Ognjenović (od 66. S. Marković). Trener: Kosanović.

Za Partizan su igrali: Kralj, Bolić, Savić, Svetličić (od 46. Tešović), Krstajić (od 66. Pažin), Taševski, Trobok, S. Ilić, Trenevski, Stojisavljević, Isailović (od 46. Obradović). Trener: Tumbaković.

Partizan je na današnji dan 2009. godine u 136. večitom debriju savladao Zvezdu rezultatom 2:0.

Lamine Dijara i Nikola Vujović su bili strelci na tom meču u kom su crno-beli apsolutno dominirali.

Na kraju su i osvojili titulu prvaka Srbije.

Za Partizan su tada igrali: Mladen Božović, Nenad Đorđević, Goran Gavrančić, Ivan Obradović, Ivan Stevanović, Ljubomir Fejsa  Adem Ljajić, Moreira, Nemanja Tomić, Milos Bogunović i Lamine Dijara, dok su dres Zvezde nosili: Saša Stamenković, Pavle Ninkov  Nemanja Pejčinović  Nenad Tomović  Đorđe Tutorić, Mohamed Aval Isah, Ognjen Koroman, Nikola Lazetić, Nenad Milijaš, Kleo i Oumaru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    8. april 2018 | 20:14

    Kakva igračina je bio Perica Ognjenović...da ga povreda leđa nije sprečila bio bi jedan od najboljih fudbalera na svetu!

  • Realan

    8. april 2018 | 20:26

    Junak 110. derbija i ključni igrač je bio Stojisavljević....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA