≫ 

Saša Ilić odlučio da završi karijeru, na kraju sezone ga čeka direktorska fotelja! (VIDEO)

Ilića čeka funkcija u klubu

  • 31

Posle 22 godine u prvom timu (simbolično i po broju na dresu), deset šampionskih trofeja, pet pehara u nacionalnom Kupu (uz dve titule sa Salcburgom, jedna i sa Galatasarajem), mnogo rekorda, važnih pobeda i golova, živa legenda Partizana Saša Ilić će na kraju tekuće sezone završiti igračku karijeru i tu više nema nikakve dileme.

Decenijski kapiten crno-belih nije zbog povrede imao priliku da odigra poslednji večiti derbi i zbog toga će verovatno ostali mali žal. Ali će navijači do kraja sezone svakako imati priliku da se oproste od Ilića na nekom od mečeva, posle čega ga, gotovo izvesno, očekuje novi posao u Humskoj i to u funkcionerskoj fotelji.

Da je želeo, Ilić je svakako imao mogućnost da nastavi sa fudbalom, jer njegov status u Partizanu, kako zbog odanosti, ljudskih, tako i zbog igračkih kvaliteta nikada nije bio sporan, čak ni kada je ušao u pozne godine. Međutim, Saša je oduvek znao šta želi i sam je “prelomio” da je vreme za oproštaj i da je dosta druženja sa loptom.

Tim povodom se još pre dva meseca oglasio i predsednik crno-belih Milorad Vučelić, otkrivši da predstoje razgovori sa Ilićem u vezi sa njegovim budućim angažmanom i neki koraci u tom smeru su već preduzeti, neki razgovori obavljeni, a neki će tek biti na dnevnom redu u Humskoj, saznaje Telegraf.rs.

Postojala je načelna ideja da Ilić bude savetnik generalnog direktora, no, kako je Saša veliki deo svog života proveo na fudbalskom terenu, jasno je da mu mnogo više leži uloga blizu tima. Na toj poziciji bi neospornim znanjem i iskustvom mogao da doprinese u pravilnom selektiranju i odabiru fudbalera za prvi tim kluba iz Humske, u kome je prošao sve selekcije i stekao status jednog od najboljih i najodanijih igrača u istoriji.

Iliću važeći ugovor ističe 30. juna, do tada će njegov novi stats sigurno biti definisan, a potom će započeti “novi život” u Partizanu, kome je dao sve i od koga je dobio sve...

Na jednom od svojih poslednjih večitih derbija Foto: Marko Jovanović
Sale je uvek tu za dobru atmosferu Foto: Marko Todorović
Porodica iznad svega Foto: VSS
Zna se kome je pehar uvek išao u ruke prvo Foto: Marko Todorović
Slavlje titule 2017. Foto: Marko Todorović
Deo istorije Partizana ispisane sa Saletom Foto: fkpartizan.rs
On bi da igra još malo... Više se ipak neće pevati ovo! Foto: Marko Todorović
Učiteljska lekcija za mladog Mihajlovića Foto: Marko Todorović
Protiv Totenhema u evropskom meču Foto: Marko Todorović

VIDEO: Reakcija Vladimira Stojkovića na novu pesmu Delija posvećenu njemu

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Papilon

    15. april 2018 | 12:58

    Neeeeeeeee, zar sada kada si najbolji, mada pored ovih sto igraju i nije tesko biti najbolji.

  • Ja...RS

    15. april 2018 | 17:54

    Mogao je jos koju godinu 😂😂

  • Dragan

    15. april 2018 | 12:48

    Hvala bogu vec jednom da ode u penziju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA