≫ 

Šta će Ibra da kaže na ovo? Golman Švedske tvrdi da Zlatan nije potreban reprezentaciji u Rusiji

"Sa Ibrahimovićem smo manje tim nego što smo bez njega", kaže čuvar mreže nacionalnog tima

  • 12
Fudbal Belgija - Švedska Foto: Tanjug/AP

Povratak najećeg švedskog fudbalera svih vremena Zlatana Ibrahimovića u reprezentaciju za Mundijal, ne bi bio dobar za igru ekipe, smatra rezervni golman selekcije "tri krune" Karl-Johan Jonson.

>>> Nije soker nego fudbal! Ibra odbrusio čuvenom američkom voditelju i izdominirao sa 4 najjače izjave (VIDEO)

On tvrdi da bi Ibrahimović samo poremetio balans u ekipi koji je uspostavljen u kvalifikacijama i baražu gde su Šveđani eliminisali Italiju u dvomeču.

- Na treneru je da li će ga zvati u reprezentaciju za Rusiju - kaže Jonson o povratku igrača LA Galaksija u nacionalni tim.

Foto: Tanjug/AP

Da se golman koji brani boje Gengana pita, Ibrahimović ne bi trebalo da bude deo ekipe u Rusiji.

- Uspeli smo da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo bez njega, i mislim da možemo da igramo kvalitetno bez njega i na Mundijalu. Ali, kao što rekoh, na treneru je da li će zvati Ibrahimovića, a ako ga i pozove, siguran sam da će igrati odlično.

>>> Zlatanova objava na Tviteru će oduševiti fudbalsku javnost, a tiče se Mundijala!

Ono zbog čega je Jonson više protiv nego za Ibrahimovića u timu je njegova prenaglašena individualnost.

- Kao tim, mi igramo kolektivno, a Zlatan je i kao osoba i kao igrač individualac, sve mora da se vrti oko njega. Umesto toga, sada, mi igramo više kao tim. Drugačiji je stil igre kada na terenu imate igrače kao što su Ibrahimović, Mesi ili Ronaldo. Oni su igrači svetske klase koji mogu jednim potezom da reše utakmicu i taktika se prilagođava njima. Nisam siguran da li naš selektor želi radikalno da menja sistem zbog Ibrahimovića, jer će morati mnogo toga da menja.

Podsetimo, Ibrahimović je poslednji meč za Švedsku odigrao na Evropskom prvenstvu 2016. godine, ali sa plasmanom njegovih zemljaka u Rusiju i njegovim oporavkom od povrede, sve su intenzivnije spekulacije da bi mogao da se nađe na Svetskom prvenstvu.

Čak je i sam nedavno nagovestio takvu mogućnost u tviter poruci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    19. april 2018 | 21:34

    On uopste nije individualni igrac, bas naprotiv. Jeste da je glavni, ali se covek i vraca u odbranu i daleko vise asistencija ima od polovine vas na terenu. On je kao osoba ima vrlo jak ego i to je ono cega se vi svi u repki plasite. Njegovog balkanskog temperamenta. Ako on bude pozvan, ti sigurno neces sigurno ici zbog ove izjave. Ibra je KRALJ i na terenu i van njega.

  • drug

    19. april 2018 | 18:21

    Zivim u Malmeu vec 22 god, preko kolege sa posla imali smo priliku da se upoznamo i cak odigramo mali fudbal sa njim jos dok je Zlatan bio na ulasku u prvi tim Malme FF, covek je neverovatan lik i napadac kakvih je retko u svetu. Medjutim neizbezna je cinjenica da svedksa rep igra neuporedovo bolje bez njega( narocito ove zadnje kvalifikacije)! Igraci su jednostavno mnogo slobodniji i kreativniji bez njega!

  • Sta reci

    19. april 2018 | 20:26

    Taj golman ako Ibra stvarno bude igrao sigurno nece braniti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA