Rat Zvezde i Partizana za "o Maga" iz Brazila: Giljerme ponuđen večitima! (VIDEO)

Fudbaler Beneventa, koga u domovini zovu "Čarobnjak", na skeneru večitih rivala, ponuđen je i u Humskoj i na Marakani od strane agencije koja ga zastupa

  • 18
Giljerme na radaru Zvezde i Partizana; Foto: Guliver/Paolo Bruno/Getty Images

Giljerme Kosta Markes (27), ofanzivac na privremenom radu u italijanskom Beneventu, ponuđen je Crveni zvezdi kao moguće rešenje u prelaznom roku, ali isto tako se, gotovo u isto vreme, našao i na spisku Partizana, saznaje Telegraf.rs!

Talentovni Brazilac, koji pokriva gotovo sve pozicije u napadu i sjajno se služi levom nogom, našao se na "skeneru" sportskog sektora u Humskoj, ostavio više nego pozitivan utisak, no, teško je poverovati da će izazvati "večiti derbi" van terena, poput Sejdube Sume prošlog leta.

>>> Otvaramo Partizanovu crnu knjigu transfera: 6 imena, nestali milioni, koliki je dug?

Igrača prati niz okolnosti koje se ne dopadaju crno-belima, pa je pitanje da li će biti spremni da “zagrizu jabuku” i upuste se u trku za njegovo angažovanje.

Naime, isti menadžer, koji poslednjih nekoliko godina sarađuje i sa Partizanom i sa Crvenom zvezdom, ponudio je nedavno moguće posredovanje ljudima iz Humske u slučaju eventualne želje da angažuju Giljermea.

>>> Zvezda navija za ozloglašeni klub zbog lakšeg puta u Ligu šampiona: Ključni datum je 29. april!

Štaviše, crno-beli su možda i ranije od večitog rivala dobili video materijal sa igrama Brazilca, pogledali ga i ostali prijatno iznenađeni njegovim umećem. Ipak, nisu odmah reagovali zbog izuzetno kompikovanog vlasničkog prava na fudbalera.

Radi se o Gordijevom čvoru, u kome nad Giljermeom "gazduje" i vuče konce karijere Investicioni fond iz Brazila, koji je, da bi izbegao pravila FIFA i UEFA, a koja zabranjuju trećem licu vlasništvo nad fudbalerom, registrovao igrača u portugalskom petoligašu Santa Kruzu Alvarengi.

Nešto slično je preko svog Investicionog fonda godinama činio i još uvek čini izraelski menadžer Pini Zahavi sa srpskim igračima, pozajmljujući ih preko kiparskog Apolona (Nikola Aksentijević, Lazar Marković, Andrija Živković, Stefan Babović, Luka Jović, Nikola Maksimović) u druge evropske klubove.

Tako se i Giljerme svojevremeno obreo u portugalskoj Bragi i poljskoj Legiji, sa kojom je u tri sezone osvojio tri titule i dva Kupa, da bi, posredstvom Fonda, na posletku stigao i u italijanski Benevento.

Pored povrede ligamenata kolena, koja je fudbalera nedavno zadesila, “kočnica” u vezi sa angažovanjem Partizana u “slučaju Giljerme” predstavlja upravo vlasničko pravo na igrača. Jer, negativni primeri iz prošlosti, u kojima su crno-beli zbog "treće strane" ostali bez velikog novca u kasi (Andrija Živković) značajno su promenili poslovni stav kluba.

Nedavno je to napomenuo i sam direktor Miloš Vazura, rekavši da se više nikada neće desiti da Partizan od dobrog transfera zaradi samo 40 odsto, a da glavnicu podele menadžeri i agencije. Prepreku bi mogla da predstavlja i navodna ponuda Torina od 3.500.000 evra, no, sve to treba uzeti sa rezervom (kao dobar marketing igraču), jer veliki klubovi u organizovanim sredinama izbegavaju "prljave rabote" kako ne bi imali posla sa UEFA.

Giljerme je na 11 utakmica u Seriji A za Benevento dao dva gola i upisao dve asistencije. Mrežu je tresao protiv rimskih klubova, Lacija i Rome, dok je asistencije upisao protiv Juventusa i Kaljarija.

VIDEO: Šta Vladan Milojević kaže o praćenju Partizana?

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    26. april 2018 | 11:32

    Igrač sa 27. godina ne sme da bude talentovan već izgrađen kao igrač i iskusan.

  • Partizan pa Bog

    26. april 2018 | 11:39

    Da je toliko dobar ostao bi u Italiji da je molo losiji ostao bi u drugoj italijanskoj ligi e posto nevalja ajd u partizan ili zvezdu bas smo jadni ovaj je isti kalibar kao Suma debelo ga platili a on tanko igra da nemoze tanje .

  • No

    26. april 2018 | 12:15

    Sada ce Ilijev da se upeca kao som.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA