≫ 

Milojević ušao u istoriju Zvezde: Samo dve legende Marakane su dosad uspele da urade isto

Aktuelni trener šampiona ponovio rezultat koji su do sada ostvarili samo Dragoslav Šekularac i Vladica Popović

  • 2
Vladan Milojević, 157 Derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: A. Nalbantjan

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević za samo jednu sezonu uradio je više nego njegovi prethodnici za minule dve decenije sedenja na klupi crveno-belih.

Šef stručnog štaba šampiona selektirao je letos ekipu, grupu igrača naučio da dišu kao jedan, a rezultat su svi videli: plasman u 1/16 finala Lige Evrope, prvi posle 25 godina, igra na evropskom nivou i osvojena titula na dominantan način.

Upravo je osvajanje najvažnijeg domaćeg pehara Milojevića izdiglo na stepenik više u istoriji kluba sa "Marakane" od većine ostalih osvajača pehara.

Naime postao je tek treći trener koji je i sa omladincima crveno-belih i sa seniorima podizao pehar namenjen najboljem u državi.

To su pre njega uspele samo dve legende Zvezde, Dragoslav Šekularac i Vladica Popović.

Druga Zvezdina zvezda Dragoslav Šekularac radio je kao trener mlađih kategorija u Crvenoj zvezdi, sa omladincima je uspeo da osvoji titulu, a taj uspeh ponovio je 1990. godine i sa prvim timom.

Foto: A. Nalbantjan

Dve godine kasnije, Zvezda je osvojila titulu šampiona pod vođstvom Vladice Popovića, trenera koji je prethodno osvojio Interkontinentalni Kup, a manje je poznato da je ranijih godina takođe bio trener i u Zvezdinoj omladinskoj školi fudbala, i sa omladincima uspeo da osvoji titulu.

Od tada, pa sve do danas, nijedan trener nije mogao da se pohvali da je do šampionske titule doveo i omladince i prvi tim Crvene zvezde.

Punih 26 godina kasnije, to je uspeo Vladan Milojević.

Aktuelni trener Zvezde je 2011. godine trenirajući Slavoljuba i Dragoljuba Srnića, Filipa Stojkovića, Gorana Čaušića, Uroša Spajića, Marka Dmitrovića... uspeo da se domogne titule šampiona Omladinske lige u vremenima kada je Zvezda, pa samim tim i njena škola, bila u fazi posrtanja.

Danas je sa dvojicom od pomenutih fudbalera, Slavoljubom Srnićem i Filipom Stojkovićem, Milojević osvojio i seniorsku titulu šampiona države.

VIDEO: Milojević - "Ja nemam čarobni štapić, kao ni jedan drugi trener"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    3. maj 2018 | 19:02

    Montevideo , "svi ko jedan " . Evo nam ga selektor u buducnosti ! Gospodin slazete se ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA