≫ 

Zvezda dobila novog "ubicu" u napadu! Dan kada je Dejan Joveljić stupio na veliku scenu (VIDEO)

Crveno-beli zabeležili ubedljiv trijumf protiv "Plavih golubova" na praznoj Marakani

  • 74
Dejan Joveljić slavi gol gestikuliranjem pucnjave iz pištolja; Foto: MN Press

Crvena zvezda je ubedljivo savladala Spartak iz Subotice sa 4:0 na praznoj Marakani uz dva gola bisera crveno-belih Dejana Joveljića, dok su po jedan postigli Nemanja Radonjić i El Fardu Ben.

Navijači su bili lišeni prilike da na uživo na stadionu na delu vide 18-godišnjeg napadača, koji je budućnost kluba, pošto je Zvezda "odrađivala" kaznu sa 157. Večitog derbija zbog nereda na tribinama, pa su one za ovaj meč bile prazne.

Ali, to Joveljiću nije smetalo da se nametne treneru Vladanu Milojeviću, koji mu je pružio šansu od starta prvi put u karijeri. I mladi napadač mu se odužio sjajnom partijom.

CRVENA ZVEZDA - SPARTAK 4:0

(Radonjić 6, Joveljić 35 pen. Ben 43, Joveljić 63)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Frimpong, Babić, Rodić, Račić, Krstičić, L. Ilić, Ben, Radonjić, Joveljić.

Spartak: Lučić I, Šimura, Jočić, Kerkez, Torbica, Glavčić, Dunđerski, Vukčević, Đuričin, Dieng, Ćalasan

Igrači Zvezde čestitaju Joveljiću na golu; Foto: MN Press

Prvi gol je postigao sa "bele tačke", kada je preuzeo odgovornost i pogodio mrežu, iako je prethodno kontakt u kaznenom prostoru, kada je Uroš Račić pao, bio sumnjiv i pitanje je da li je arbitar Bojan Nikolić doneo pravu odluku.

Drugi gol je postigao posle sjajne solo akcije u 63. minutu. Projurio je pored čuvara kao metak, a zatim je šutirao u bliži ugao i pogodio bukvalno jedino mesto gde je lopta mogla da prođe i postavio konačan rezultat.

Od starta je bilo jasno da Spartak nema šta da traži u duelu protiv novog šampiona Srbije. A na Marakanu su došli u oslabljenom sastavu, bez nekoliko ključnih igrača, koje nisu hteli da izlažu riziku od žutog kartona pred njima odlučujući meč protiv Radničkog iz Niša, plašeći se arbitra Nikolića.

Nemanja Radonjić je već u 6. minutu iskoristio sjajno dodavanje Bena, izašao je 1 na 1 sa golmanom Lučićem i matirao ga dobrim šutem levom nogom.

Mogao je Radonjić nekoliko minuta kasnije da postigne novi gol, ali je ovoga puta mreža "Plavih golubova" mirovala, iako je krilo Zvezde bilo u dve dobre situacije u razmaku od samo minut.

Nemanja Radonjić prima čestitke Filipa Stojkovića za gol; Foto: MNPress

Potom je zapretio Ben u 22. minutu, ali je golman Lučić odbranio njegov šut vrhovima prstriju.

U 35. minutu je Račić pao u kaznenom prostoru, posle sumnjivog kontakta sa defanzivcem Spartaka. Utisak je da se bacio na štopera Subotičana, a arbitar Nikolić je pokazao na belu tačku. Joveljić je bio siguran realizator kaznenog udarca za svoj prvenac u seniorskom fudbalu.

Tu nije bio kraj Zvezdinim golovima, pošto je u 43. minutu Nemanja Radonjić uzvratio uslugu Benu za asistenciju. Ovoga puta je on njemu asistirao i "spojio" ga sa golom. Ben to nije propustio, pa je nakon što je golman Spartaka sprečio njegov prvi pokušaj došao ponovo do lopte, zatim prevario igrača Spartaka na gol liniji i ubacio loptu u praznu mrežu.

Već tada je sve bilo jasno kada je konačan ishod meča u pitanju.

U drugom poluvremenu je Zvezda spustila papučicu sa gasa, ali je ipak viđen novi gol Joveljića, koji je dokazao da Zvezda ima pravo blago u svojim redovima.

Trener Vladan Milojević bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe, kao i potencijalom koji su pokazali najmlađi igrači, na čelu sa Dejanom Joveljićem. Istakao je i da ne veruje da je njegov novi ugovor sa Zvezdom motivisao igrače da ubedljivo savladaju Spartak.

Vladan Milojević na utakmici protiv Spartaka; Foto: MNPress

- Mislim da su oni profesionalci, ne verujem da ih je to motivisalo Mislim da smo odigrali dobru takmičarsku utakmicu. Rekli smo i pre utakmice da će Joveljić dobiti šansu i pokazao je veliki potencijal, kao i Uroš Račić i Luka Ilić.

- Zvezda ima veoma dobar podmladak i veliki talenat u omladinskoj školil. U narednim utakmicama ću im više davati šansu i razigravaću i ostale igrače. Žao mi je što ne mogu još više, ali bez obzira na to zasluženo smo pobedili - poručio je Milojević, koji je otkrio i da nije bilo planirano da Joveljić šutira penal.

El Fardu Ben čestita Dejanu Joveljiću na prvencu; Foto: MNPress

- Plan je bio da šutira Ben, bez obzira na to što je došao pre 6 meseci, pokazao je veličinu i kakva ljubav vlada među njima u svlačionici i hteli su na taj način da mu daju podstrek. To je uvek dobro kada imate takve igrače koji mogu da vide šta znači profesionalizam.

- To je uradio ove sezone i Pešić (kada je dao Jovičiću da šutne penal na njegovoj prvoj utakmici posle oporavka od teške povrede prim. aut.), a nadam se da će i Joveljić to uraditi u budućnosti - istakao je trener Vladan Milojević posle meča.

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    5. maj 2018 | 22:35

    Decko se igrao u svom uzrastu,davao je golove bukvalno od sale. 40 golova u svom uzrastu a veceras se videlo ono sto svi i znaju,jednistavno gol masina koja ce nadam se bar dve tri sezone nositi Zvezdin dres !

  • Q

    5. maj 2018 | 19:27

    Napokon! !!Mali zgazi ih veceras da se vidi da si vredan prve postave

  • GP

    5. maj 2018 | 20:38

    Spartak igra sa pionirima. Ovako su svi igrali protiv vas osim Partizana. Ali dobro, imali ste Djukica, pa dodje na isto. Eto tako ste sampioni, ali brzo ce doci hladjenje. Sve me ovo podseca na "Grofovu" prvu sezonu. Pozdrav i vidcete da cete plakati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA