≫ 

Možda sam zbog bombardovanja Srbije dobio rak: Bivši kapiten Zvezde šokirao Švajcarce!

Milan Vilotić uveren da su bombe koje su bačene na Srbiju izazvale tumor koji je imao

  • 1

Bivši fudbaler Crvene zvezde Milan Vilotić bolovao je od tumora, a 2010. godine hirurškom intervencijom odstranjen je tumor sa desne lopatice, a nakon višemesečne pauze uspešno se vratio fudbalu. On već šest godina igra u Švajcarskoj u Grashopersu, čiji je i kapiten, a pre toga je igrao za Jang Bojs.

>>> Bivši igrač Zvezde, kom je i Prosinečki uzimao traku, izbačen iz tima u Švajcarskoj!

On je švajcarskim medijima ispričao svoja traumatična sećanja na 1999.godinu i bombardovanje Srbije od strane NATO agresora.

- Bomba je eksplodirala jedan kilometar od naše kuće. Jednog dana trebalo je da igramo protiv Partizana u gostima. Majka mi je zabranila da idem zbog bombardovanja noć uoči toga. Rekao sam joj da moram da igram. Dva puta sam promenio autobus da bih stigao. Tokom utakmice bombe su padale u blizini - seća se Vilotić tragične 1999.

Nekadašnja zgrada CK na Novom Beogradu bila je pogođena raketom 1999. Foto: Profimedia/TASS

Prošlo je 11 godina od bombardovanja, a tadašnjem kapitenu Crvene zvezde na rutinskom pregledu je dijagnostifikovano tumorodino tkivo na desnoj lopatici.

- Možda sam dobio rak zbog "prljavih" bombi koji su bacane na Srbiju tokom rada", istakao je Vilotić za Blik, "Nivo radijacije je i dalje vrlo visok u mojoj zemlji - objasnio je on i poslao poruku Švajcarcima.

Život te nauči da budeš snažan. Šezdeset odsto ljudi sa kojima sam odrastao su postali kriminalci ili se odali drogi. Fudbal pomaže da ostaneš normalan - rekao je popularni Vilota.

VIDEO Mnogi u Beogradu sumnjaju da je kineska ambasada bombardovana osiromašenim uranijumom. Evo šta su činjenice:

(Telegraf.rs/Blikk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AS

    8. maj 2018 | 14:40

    Unistili su nas.Sada u Srbiji svaka kuca se bori sa opakom bolescu.U nasoj se ugasio jedan zivot od karcinoma.Pa molim boga da stane na tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA