≫ 

Partizan ne staje: Da li je on napadač od 30 golova o kojem Iliev priča? (VIDEO)

Sportski direktor Ivica Iliev nedavno je u razgovoru za Telegraf najavio golgetera koji bi doneo titulu crno-belima, a da li je u pitanju bivši igrač koji se proslavio u prvom mandatu u Humskoj

  • 24
Petar Škuletić slavi pogodak u dresu Partizana protiv Ludogoreca; Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Pomno u Partizanu prate razvoj situacije u slovenačkom i mađarskom šampionatu, jer bi poklapanjem određenih kockica mogli da dobiju ime trenera za narednu sezonu, a prati se intenzivno u borba za opstanak u Turskoj, gde je na skeneru potencijalni napadač.

Sportski direktor crno-belih, Ivica Iliev je u razgovoru za Telegraf nedavno najavio napadača koji postiže 25-30 golova po sezoni, a da li je u tom trenutku već imao na umu jednog bivšeg igrača, koji se proslavio u Partizanu u prethodnom mandatu?

>>> Otkriveno ko je Zvezdin tajni adut u pregovorima sa pojačanjima: Uz njega pobeđuju Partizan za potpis igrača (VIDEO)

Crno-beli najviše vole da posluju sa svojim igračima - povratnicima, sa decom koja su odrasla u Humskoj i znaju šta znači nositi dres kluba iz Humske, a u profil se idealno uklapa – Petar Škuletić, koga će finalista Kupa Srbije pokušati da angažuje ukoliko se za to ukaže i najmanja mogućnost, saznaje Telegraf.

>>> Procurila Partizanova lista pojačanja za leto: Legenda zagrebačkog Dinama glavni pik!

Transfer Škuletića u Lokomotivu iz Partizana koštao je 4 miliona evra; Foto: Twitter/@fclm_official

Činjenica je da Škuletić u Genčlerbirligi stigao pre godinu dana iz ruske Lokomotive i da ga ugovor saTurcima obavezuje još toliko, tačnije do 30. juna 2019. godine. Ali isto je tako činjenica da pomenutom klubu ne ide dobro u turskom šampionatu i da se trenutno nalazi u zoni ispadanja, a na to upravo nade polaže Partizan.

Niame, u poslednjih osam mečeva Genčlerbirligi je šest puta poražen, jednom je remizirao i samo jednom slavio, pa se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli, dva kola pred kraj takmičenja i teško je verovati da će zdržati status prvoligaša. To je upravo "kvaka" za koju se hvataju crno-beli, verujući da napadač neće želeti da igra u nižem rangu takmičenja.

Ne treba zaboraviti i vrlo dobre odnose Škuletićevog agenta sa Partizanom, preko koga crno-beli i "ispipavaju" mogućnost za eventualni drugi povratak napadača u Humsku. Isti čovek inače zastupa i Ognjena Ožegovića, što je još jedan plus više za obe strane.

Podsetimo, Škuletić je i prošlog leta bio na meti Partizana, koji je tada čekao rasplet u raskidu ugovora između napadača i Lokomotive. Međutim, do saradnje nije došlo, jer se u celu priču umešao Genčlerbirligi i ponudio znatno bolje uslove fudbaleru, za nijansu niže od onih koje je imao u Moskvi. Zato su crno-beli morali da se povuku i traže druga rešenja.

Škuletić je u prvom mandatu u Partizanu na 28 mečeva postigao 21 gol; Foto: fkpartizan.rs

I ovoga puta će takođe sve zavisiti od samog Škuletića i njegove želje da se vrati u Partizan, a pre svega od konačnog dogovora fudbalera sa Genčlerbirligijem. Crno-belima zato ostaje samo da čekaju i nadaju se povoljnom ishodu.

Petar Škuletić nije sjajno počeo u Turskoj, na početku nove epizode u karijeri je bio prikovan za klupu, ali je kasnije dobio priliku i vezao nekoliko efikasnih serija. Do sada je u Genčlerbirligiju odigrao 29 mečeva, u kojima je postigao deset golova i upisao tri asistencije, a neki od golova bili su spektakularni.

Navijači Partizana ga pamte po sjajnoj sezoni 2014/2015, u kojoj je na 28 mečeva postigao 21 gol i nadaju se da upravo on taj golgeter koji bi mogao da vrati titulu u Humsku.

PARTIZAN GA DOBRO UNOVČIO

Samo godinu dana je Petar Škuletić proveo u Partizanu u “drugom mandatu”, pošto je posle omladinske škole napustio Humsku i branio boje austrijskog LASK-a, Zete (pozajmica), Vojvoidine i Radničkog iz Niša, gde je bio pozajmljen iz Novog Sada. Ipak, sjajna sezona u Humskoj, u tandemu sa Dankom Lazovićem, preporučila ga je ruskoj Lokomotivi.

U vreme kada je bio trener Lokomotive, Miodrag Grof Božović je insistirao na transferu Škuletića za 4 miliona evra; Foto: Profimedia

Crno-beli su tada mudro odredili izlaznu klauzulu od minimum 4.000.000 evra za obeštećenje. Tadašnji trener Moskovljana Miodrag Grof Božović je inicirao transfer, a Partizanu je pripalo 3.200.000 evra, isplaćenih “ u komadu”, dok je Škuletićevom menadžeru na račun “leglo” preostalih 800.000 evra.

Inače, malo je nedostajalo da Škuletić nešto pre odlaska u Moskvu završi u Francuskoj, pošto je iste zime stigla ponuda Lila od 2.500.000 evra. Odlazeći predsednik Dragan Đurić je hteo da proda fudbalera, ali je njegov Upravni odbor stopirao transfer. Jer, u Humskoj se spremala smena vlasti, pa su pojedni članovi smatrali da o statusu napadača treba da odlučuju novi čelnici. Što se na kraju i dogodilo.

VIDEO: Pogledajte kako je Škuletić reagovao kada je na košarkaškom derbiju trebalo da prođe pored Delija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅*&[]{}()&€$€#

    12. maj 2018 | 10:10

    Tako jeee. Napred Partizane!

  • peta kineska

    12. maj 2018 | 15:16

    koga god da partizan kupi bice tesko protiv drzavnog projekta koji i sa tri puta slabijim timom osvaja titullu prvaka..zalosno da zalosnije ne moze biti..sto se tice skuletica..vrhunski igrac koji je sam skuplji od prve zvezdine postave koja samo moze da se proda jos u kini..

  • Goran

    12. maj 2018 | 10:35

    Odličan izbor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA