Partizanu 2 miliiona evra od sponzora!

Polovinu sredstava crno-beli su već potrošili namirujući dugove u borbi za evropsku licencu

  • 16

Iako u javnosti uopšte nije bilo pomena o tome, Partizan je nedavno ponovo obnovio saradnju i obezbedio novi, dvogodišnji sponzorski ugovor sa kompanijom MTS, sa kojom uspešno sarađuje od marta 2015. godine, saznaje Telegraf.rs.

Kao i do sada, crno-beli će na osnovu tog sporazuma inkasirati oko 1.000.000 evra na godišnjem nivou, odnosno 2.000.000 evra do isteka saradnje, što su prilično značajna sredstva. Ali ipak daleko manja od onoga što najveći rival dobija od svog generalnog sponzora.

Upravo je finansijska injekcija iz kompanije MTS nedavno značajno pomogla crno-belima da prebrode tešku situaciju, u trenucima kada su namirivali dugovanja bivšim i sadašnjim igračima, klubovima, kao i za porez državi, kako bi isposlovali evropsku licencu za narednu sezonu.

Partizan se našao u “nebranom grožđu”, jer su dugovi iznosili oko 2.000.000 evra, a UEFA monitoring je kucao pred vratima. Rešenje se javilo u poslednji čas, generalnom sponzoru je upućena pismena molba da se ugovorna tranša od milion evra, određena za tekuću godinu, isplati odmah, što je i učinjeno.

Time je pokriven dobar deo duga, dok je preostali novac stigao od zimskog transfera napadača Dušana Vlahovića u Fjorentinu (1.300.000), pa je Partizan na kraju obezbedio licencu za takmičenje u Ligi Evrope.

Postojeći ugovor Partizana i MTS važi aprila do  2019. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    19. maj 2018 | 15:16

    Opet se javljaju Zvezdaši, oni kao da ne znaju šta je sa njihovim klubovima ili nemaju obraza. Ili ga nikad nisu ni imali!!!!!

  • Kimibk

    19. maj 2018 | 13:19

    I onda vam nevalja Vučić? E licemeri jedni ....

  • SDG-BG

    19. maj 2018 | 14:20

    VEC GODINAMA DRZAVNI PROJEKAT UVEK DRZAVNI SPONZORI MTS ,EPS,JEDNO VREME SVE NAJACE FIRME U ISTO VREME SETITE SE TOG DRESA BEDA OD KLUBA KO BI OD PREKO BIO SPONZOR TAKVOJ LAKRDIJI OD KLUBA JEDINO RVATI JER JE NJIHOV!!!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA