≫ 

Raka Đurović označio najvećeg krivca za sudijske skandale koji potresaju Superligu

Dosadašnji član raspuštene sudijske komisije upire prstom u Milana Karadžića

  • 20

Bura koja se podigla posle subotičkih nečastivih radnji u režiji uhapšenog sudije Srđana Obradovića, ne jenjava.

Traže se odgovorni, koje je FSS ekspresno locirao u sudijskoj komisji i zato je istu raspustio odlukom Odbora za hitna pitanja.

>>> FSS raspustio sudijsku komisiju! Da li je to priznanje da je Superliga neregularna?

Međutim, član pomenute komisije zadužen za analizu suđenja Rade Đurović ne prihvata kolektivnu odgovornost, već prst upire u čoveka zaduženog za delegiranje sudija, Milana Karadžića.

Prema rečima Đurovića, Karadžić je najodgovorniji za to što su problematične sudije delegirane da "dele pravdu" na utakmicama gde su se dešavali ozbiljni propusti.

- Argumentovano bih pitao Karadžića, zašto je gurao preko sudija Radnički iz Niša i Dinamo iz Vranja? Zašto je slao grupu arbitara u kojoj su Srđan Obradović, Bojan Nikolić, Dragan Čolović, Zoran Široki i Novica Anđelovski da vode mečeve ovih ekipa, iako su kontinuirano dobijali slabe ocene od posmatrača i to na način da sve bude jasno i široj javnosti? Onog momenta kad je počeo da radi sam, bez konsultacija, sam je sebi stavio ovo breme koje nosi zbog haosa koji je nastao sa suđenjem - bez dlake na jeziku otkriva Đurović za Novosti.

Milan Karadžić u društvu sa Gordanom Petrićem Foto: MN Press

Đurović, koga je predsednik FSS Slaviša Kokeza pre početka sezone angažovao baš sa zadatkom da prati i analizira negativne pojave vezane za suđenje, locirao je dva kluba koja su najviše profitirala od spornih sudijskih odluka.

- Zapazio sam anomalije kod Radničkog i Dinama iz Vranja, pratio sam delegiranje arbitara i iz toga se jasno izvodi zaključak da su sudije pomogle ovim timovima u ostvarivanju rezultata. Broj penala, način na koji su dosuđeni, zaštita tokom meča sve govore. Za Radnički je dosuđeno 16 penala, sedam puta su imali igrača više, a protiv njih su dosuđena samo tri kaznena udarca i to u duelima sa Zvezdom i Partizanom.

Prema Rečima Đurovića, nije samo uhapšeni Obradvić bio grešan ove sezone. Daleko od toga.

- Prvo je 6. maja vodio duel ČSK - Dinamo Vranje 0:1 i dosudio penal bez elemenata penala, a sedam dana kasnije vodio je sporni meč Spartak - Radnički Niš i dosudio, rekli bi ovi mlađi, legendarni kazneni udarac. Dinamu iz Vranja su u poslednjih osam utakmica mečeva sudile sudije iz Superlige: Vasić, Obradović, Grujić, Nikolić, Piper, Široki, Čolović. Svi oni koji zbog više slabih ocena ili propusta ne bi trebalo da su na listi. Apsurd je da se Karadžić sada meša u delegiranje sudija u Zapadnoj grupi treće lige Srbije gde se za ulazak bore Zlatibor i Požega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Domeniko

    23. maj 2018 | 00:22

    Pa sram te bilo Rako. Bio si deo cele price i sad pljujes kad si izasao! Ne tebe ce da pitaju, izlapeo si odavno!?

  • Gogi-11

    23. maj 2018 | 05:54

    Sve ove sto je nabrojao sudile su i partizanu i to sa kakvim greskama a vidim te im se greske ne broje....

  • Nesa CZ

    22. maj 2018 | 23:44

    Ima resenja...zamolite Tole Karadzica da zaboravi da fudbal uopste postoji...dok on bude talasao, ljuljace se nas fudbal...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA