Liga šampiona ozvaničila 5 velikih promena: Jedna utiče na Zvezdu, promenjeni su termini, uvedena 4. izmena...

Biće inovacija i neke će pogodovati trenerima!

  • 1

Liga šampiona će u novom ciklusu krenuti sa pet velikih promena!

UEFA je saopštila da su ozvaničene neke promene koje su ranije najavljivane, a pet je ključnih.

Jedna se tiče i Crvene zvezde, kojoj je sužen put u Ligu šampiona preko kvalifikacija. To je od ranije najavljivano, ali je sada UEFA ozvaničila i na svom sajtu.

Zvezda sada napada ulaz u Ligu šampiona Printskrin: crvenazvezdafk

ČETVRTA IZMENA

Biće dozvoljena četvrta izmena, ali samo u mečevima nokaut faze, od osmine finala, i to  samo u produžetku.

DUŽA KLUPA

Osim za finale, 23 igrača mogu da budu na listi potencijalnih registrovanih igrača za meč. To omogućava 12 zamena, za razliku od nekadašnjih sedam, što trenerima daje veću fleksibilnost za važne utakmice.

NOVI TERMINI

Plej-of, grupni mečevi, osmina finala, četvrtfinale i polufinale će počinjati u 21.00. U grupi, dva meča u utorak i dva meča u sredu će počinjati u 18.55. Samo će se u poslednjem kolu igrati u isto vreme mečevi, a izuzetke će praviti UEFA po potrebi.

LISTA IGRAČA

- Drugačija je registracija timova, pošto će ekipama biti dozvoljeno da registruju tri nova igrača bez bilo kakvih restrikcija ili ograničenja nakon grupne faze. Primera radi Kutinjo nije mogao da igra za Barselonu jer je igrao za Liverpul, sada tog problema ne bi bilo.

To samo govori da će klubovi imati veću slobodu u prelaznom oku tokom zime.

Real je vezao tri titule, napašće i četvrtu Foto: Tanjug/AP

KVALIFIKOVANI TIMOVI

Prošle godine, 10 timova je moglo preko kvalifikacija za Ligu šampiona da dođe do elite, sada će biti otvoreno samo šest mesta.

Čak 26 timova odmah dobija vizu za LŠ, uključujući osvajače LŠ i LE. Ko ispadne u nokaut fazi LŠ, ide u Ligu Evrope.

Mesto u grupnoj fazi imaju Real, Atletiko, Barselona, Valensija, Bajern, Šalke, Hofenhajm, Borusija Dortmund, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem, Liverpul, Juventus, Napoli, Roma, Inter, PSŽ, Monako, Lion, Lokomotiva i CSKA Moskva, Porto, Šahtjor, Briž, Galatasaraj, Viktorija Plzenj.

Crvenoj zvezdi će u završnici biti sužen izbor potencijalnih rivala, ali se crveno-beli nalaze sa strane kostura takmičenja gde su šampioni država. Sa druge strane, potencijalni rivali u završnici mogu biti Spartak Moskva, Dinamo Kijev, Benfika, Lijež, Fenerbahče, Slavija Prag, zatim Bazel, Ajaks i PAOK koji kreću od druge kvalifikacione runde.

Ipak završnica će biti paklena, pošto će se samo šest timova naći u Ligi šampiona, u odnosu na prošlogodišnjih deset.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    31. maj 2018 | 04:14

    I sa tim promenama i bez njih sklanjalica nema sta da trazi u prvom kolu se pakuje za zeleznik. Eto zivi bili pa se uvrtkilii

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA