≫ 

Hrvati "glumili" Srbe Brazilcima, odlično se držali, ali je Nejmar klasa! (FOTO) (VIDEO)

"Vatreni" odigrali odličan meč na "Enfildu" protiv Južnoamerikanaca, as Pari Sen Žermena solo akcijom odlučio pobednika, Firmino potvrdio trijumf

  • 11

Fudbalska reprezentacija Brazila, rival Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pobedila je Hrvatsku u prijateljskoj utakmici u Liverpulu na stadionu viceprvaka Evrope - 2:0.

Strelac prvog gola bio je oporavljeni Nejmar, kome tromesečna pauza nije okrnjila magiju: brzonogi dribler je ušao početkom drugog poluvremena sa klupe, a u 69. minutu izveo solo bravuru koja je živo svedočanstvo njegovog fudbalskog genija.

>>> Kakav povratak Nejmara! "Polomio kičme" Hrvatima, postigao gol za TV špice! (VIDEO)

Sa dva munjevita "lažnjaka" u prodoru izbacio je dvojicu igrača Hrvatske, a onda silovito "zakucao" loptu pod prečku - Subašić teško da je video taj udarac!

Brazil je pobedu potvrdio u 93. minutu preko miljenika domaće publika Firmina, koji je elegantnim lobom, na asistenciju Kasemira, smestio loptu u mrežu.

Vilijan u prodoru pored Ćorluke, Modrić čeka ishod duela Foto: Tanjug/AP

Svako ko nije gledao utakmicu možda bi na osnovu rezultata stekao utisak o rutiniranoj pobedi Titeovog tima, međutim zapravo je Brazil bio taj koji je u prvih 45 minuta bio u ozbiljno podređenom položaju.

Hrvati su imali dve-tri dobre šanse, najbolju preko Lovrena čiji je udarac glavom prohujao tik uz stativu, potom i preko Kramarića, u nastavku, odmah na startu drugog dela, i Rebić je bacio na muke Alisona...

Koliko su "Vatreni" bili kompaktni i organizovani u prvom poluvremenu, u svakoj liniji tima, govori i statistika Brazila - bez šuta u gol!

Brazilski Betmen i Robin: Nejmar i Firmino Foto: Tanjug/AP
Nejmar deli radost sa klupom Brazila Foto: Tanjug/AP

Nisu, ipak, igrači Zlatka Dalića održali visok ritam u nastavku, možda baš zato što je u povoju drugog dela Nejmar stupio na teren, prvi put nakon tromesečne pauze usled povrede krajem februara u dresu Pari Sen Žermena.

Samo njegovo prisustvo na terenu kao da je osokoliko saigrače, pa se igra do kraja uglavnom odvijala na polovini Hrvata. Nejmarov prvi kontakt sa lopom bio je šansa (šut iskosa, blizu ruba kaznenog). Bila je to samo najava njegove solo akcije, ujedno i najefektnijeg poteza utakmice.

Pokazao je u već opisanoj situaciji koliko je moćan i nezadrživ u trku, jedan dribling, pa drugi, "lažnjaci" koji su zaludeli Vrsaljka i Kovačića, a onda završnica u stilu Batistute.

Bio je to Nejmaru 54. gol za reprezentaciju, i dalje je četvrti na listi najboljih strelaca "selekaoa" svih vremena, sada samo gol iza Romarija, a nije tako daleko ni od neprikosnovenog Pelea koji ima 77.

Do kraja, Brazil je još jednom kaznio odbranu Hrvatske, koja je izigrana lob pasom Kasemira i snalažljivošću Firmina. Ofanzivac Liverpula se oslobdio Jedvaja, a onda rutinirano prebacio Subašića.

Firmino lobuje Subašića i postavlja konačan rezultat Foto: Tanjug/AP
Njemu je danas bilo najbolje: Navijač Brazila u strasnom zanosu sa devojkom Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    3. jun 2018 | 19:31

    Nas je teško glumiti,koliko mi možemo loše da igramo to se teško glumi.

  • Gooll

    3. jun 2018 | 18:26

    Hrvatska na Brazil sa 3 napadaca Rebic,Perisic,Kramaric mi vetovatno igramo bunker

  • duci

    3. jun 2018 | 19:30

    Hrvati sve osim polufinala je neuspeh imaju igrace sta je je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA