≫ 

Stigla ga je kazna: Mamić osuđen na šest i po godina zatvora!

Uz bivšeg predsednika Dinama, osuđen i njegov brat Zoran, te još dvojica njihovih najbližih saradnika koji su optuženi da su oštetili Dinamo i državni budžet

  • 8

"Sportska" vest dana stiže iz Hrvatske: Na Županijskom sudu u Osijeku bivši prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić i njegovi najbliži saradnici osuđeni su da su iz kluba izvukli 116 miliona kuna (15.8 miliona evra) putem transfera hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena, te oštetili državu za 12,2 miliona kuna (1.6 miliona evra) neobračunatog poreza.

>>> Mamić preti: Ubiću se kao general Praljak ako me osude

Uz Mamića, koji je dobio kaznu zatvora od šest i po godina, za krađu iz Dinama osuđeni su njegov brat Zoran, direktor Hrvatskog fudbalskog saveza i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović, te poreznik Milan Pernar.

Zoran Mamić je osuđen na 4 godine i 11 meseci, Milan Pernar na četiri i dva meseca, a Damir Vrbanović na tri godine.

Oduzeta im je i stečena materijalna korist, prenose hrvatski mediji.

Mamić nije prisustvovao izricanju presude, on je prethodnih dana otputovao u Međugorje, a očekuje se njegovo obraćanje tokom dana, verovatno i poslednje na slobodi.

Inače, Mamićeva obrana je zatražila oslobađajuću presudu, smatrajući da Državno tužilaštvo nije dokazalo optužbe o nezakonitoj podeli obeštećenja od transfera između Dinama i igrača Modrića i Lovrena, koji su novac potom predavali Mamiću i članovima njegove porodice, na temelju privatnih ugovora.

Mamićev sin godinama je bio menadžer igračima koje je u Dinamu prodavao njegov otac, izvršni predsednik kluba i jedan od rukovodećih ljudi Hrvatskog fudbalskog saveza.

Državno tužilaštvo je u optužnici iznelo tvrdnju uz dokaze da je Mamić potpuno privatizovao i pokrao Dinamo, dok su mu igrači služili kao protočni bojler za izvlačenje novca iz kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robi

    6. jun 2018 | 12:52

    Oni kaznjavaju Mamica koji je Dinamo digao iz pepela, sto nekazne lopine koje su opljackale drzavu i narodnu imovinu. Davno je stao rat, jos narod nevidi porijeklo imovine u milionima a u Yugi nisu bili niko i nista. Najlakse je lopivluk svalit na nekoga anonimca. Dinamo posluje u plusu a to je zasluga uprave, drugi uniste firme i jos dobiju otpremninu a ne zatvor. Divlji zapad ostaje divlji javasluk.

  • Vojvoda Putnik 🇷🇸

    6. jun 2018 | 12:57

    Da nije bilo mamica za dinamo niko van zagreba ne bi ni znao da postoji..

  • DLZ

    6. jun 2018 | 14:13

    Isto kao u Srbiji,kod nas samo osude sitne lopove i secikese..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA