Saznajemo: Tavamba na putu ka Seriji A, Partizanu 2 miliona evra!

Oba kluba moraju da reše problem sa brojem stranaca kako bi ušli u eventualnu finalizaciju posla sa napadačem i crno-belima

  • 26

Kamerunac je na meti dva kluba iz Italije, a ima i zainteresovanih klubova iz Kine i Turske; Foto: Marko Jovanović

Kako evropske kvalifikacije za narednu sezonu počiju nešto ranije nego inače, u Partizanu su neka pojačanja rešili po "ubrzanom postupku" (Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš), a sa nekima su, pak, debelo zagazili u pregovore (Goran Zakarić, Martin Milec, Leonardo).

Sa druge strane, prodaja će, zbog Svetskog prvenstva, verovatno ići malo sporije nego inače, ali nisu isključena ni dešavanja u tom smeru. Prvi na listi za odlazak je Leandre Tavamba, koji je, saznajemo, trenutno najbliži Italiji, iako za napadača postoje još i interesovanja iz Kine i Turske.

Konkretno, Tavamba je u ovom trenutku između Kjeva Verone i ekipe SPAL, čije boje od zimskog prealznog roka brani još jedan bivši “partizanovac” - Everton Luiz.

Everton Luiz u dresu SPAL-a na utakmici protiv Đenove; Foto: Guliver/Paolo Rattini/Getty Images

Oba italijanska kluba su u potrazi za napadačem i oba su zainteresovana za Tavambu, ali prvo moraju da se poklope neke kockice da bi došlo do završne realizacije transfera.

To se pre svega odnosi na broj stranaca u oba kluba, koji moraju da "raščiste" deo postojećeg kadra kako bi se otvorila mogućnost saradnje sa Partizanom i Tavambom.

Napadač crno-belih je i tokom zimskog prelaznog roka bio interesantan klubovima iz "Kalča" i to upravo Kjevu i Đenovi, ali je problem napravio "višak stranaca", kao i visina obeštećenja zbog koje transfer na kraju nije realizovan. Jer, naprosto nije bilo dovoljno vremena, pa je Kamerunac ostao u Humskoj.

SPAL, koji se prošlog leta posle pola veka vratio u Seriju A i uspeo da opstane u minuloj sezoni, u potrazi je za napadačem, a imao je više nego pozitivno iskustvo sa Evertonom Luizom, koga je za 600.000 evra kupio od crno-belih. Otuda verovatno i želja za novom saradnjom...

Tavamba je u prošloj sezoni odigrao 51 utakmicu za Partizan, postigao je 19 golova i imao 12 asistencija; Foto: Vladimir Milovanović

Ne treba nikako zaboraviti ni činjenicu da skora o karijeri Leandrea Tavambe brine Ivica Pavlović, koji u poslednjih nekoliko godina odlično posluje sa italijanskim klubovima odvodeći srpske igrače (Saša Lukić, Nikola Ninković, Marko Stojanović, Nikola Dukić, Luka Marković...) i trenutno je verovatno naš najuticajniji menadžer na tom tržištu.

U svakom slučaju, Tavamba će danas započeti pripreme sa crno-belima, jer ima važeći ugovor sa klubom, ali će sačekati prvu konkretnu ponudu, koja će zadovoljiti i njega i Partizan i gotovo sigurno napustiti klub ovoga leta.

OBEŠTEĆENJE 2.000.000 EVRA, MINIMUM...

Tavamba da pripremama Partizana; Foto: Marko Todorović

Pisali smo pre nekoliko dana da je Partizan odredio minimalnu cifru za obeštećenje koju neki klub mora da uplati ukoliko želi da angažuje Leandrea Tavambu. Radi se o 2.000.000 evra, s tim da bi crno-beli verovatno razmišljali i malo fleksibilnije ako bi ponuda bila približna pomenutom novcu.

Partizan se vodio činjinicama, da je Tavamba u prošloj sezoni bio jedan od nosilaca igre tima (51 utakmica, 19 golova, 12 asistencija), te da je postao i A reprezentativac Kameruna, što svakako utiče na cenu.

VIDEO: Rikardo Gomeš stigao u Partizan i poslao poruku Grobarima

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    10. jun 2018 | 11:49

    Šta će da radi tamo? Jel našao neki posao ili ..?

  • nscz

    10. jun 2018 | 16:17

    Otimacina pocinje

  • Звезда 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    10. jun 2018 | 12:05

    Чули Италијани да поскупљују дрва, па да се обезбеде на време

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA