Vujadin Savić besan zbog Šaćirija i Džake: Nije za novine šta bih uradio! Da sam igrao, ne bih se iskontrolisao! (VIDEO)

Zvezdinog štopera iznerviralo ponašanje Albanaca koji igraju za Švajcarsku

  • 12

Vujadin Savić je teško podneo poraz Srbije od Švajcarske, posebno zbog načina na koji je on doživljen i zbog toga što su Orlove srušili Albanci sa Kosova koji igraju za Švajcarsku - Granit Džaka i Đerdan Šaćiri.

Na pripremama Zvezde u Austriji, pitali smo štopera crveno-belih kako komentariše provokacije albanskih "Švajcaraca" posle golova.

>>> Prvi trening Zvezde u Austriji: Ko je najglasniji u "ševi" i koje prevozno sredstvo Milojević nudi igračima? (VIDEO)

- Teško mi je pao poraz, izgubili smo sa 2:1, a posebno zbog načina na koji smo izgubili i koji su nam igrači dali golove. Nemam problem s tim što su Albanci, ali imam problem s tim što se bave tim stvarima.

- Pred utakmicu su mnogo pričali o tome i to mi je mnogo zasmetalo, kao i njihovo radovanje. To je jako ružno, tim stvarima nije mesto u sportu, još naročito u 91. minutu da nam da gol. Više mi je zbog toga palo toliko teško, ali i ovako, male su nam sada šanse da prođemo grupu, jer igramo sa Brazilom i samo nas pobeda vodi dalje.

Malo je falilo da se Vujadin Savić nađe na Svetskom prvenstvu, pošto je bio na širem spisku putnika pred pripreme reprezentacije za Mundijal. Pokušali smo da saznamo kako bi on reagovao da se u tom trenutku našao na terenu, znajući kakav je patriota i da nekada ume da bude temperamentniji.

Vujadin Savić u Hramu Svetog Save; Foto: Crvenazvezda.com

- Kada si na terenu radi adrenalin, nije kao kada si van terena. Sigurno da bi bilo najpametnije da se ne reaguje na tu provokaciju, ali poznavajući sebe, verovatno bih na neki način reagovao. Ali, kada predstavljate Srbiju i Zvezdu, morate da budete svesni svojih postupaka i odgovornosti, ne smete da obrukate grb koji nosite, potrudio bih se da ne reagujem na tu provokaciju, ali je jako teško ostati imun na to.

Pitali smo ga da li bi možda pale i neke prozivke posle meča, a Savić je otkrio da je njemu i fizički kontakt bio na umu.

Đerdan Šaćiri i Granit Džaka, "albanskim orlom" provociraju posle golova; Foto: AP/Tanjug

- Prozivanje je normalno, mislio sam na neki fizički kontakt. Ali verbalno mu ne bih ostao dužan sigurno. Šta bih mu poručio, to nije za novine.

Hteli smo da razmotrimo i njegovo viđenje situacije iz 91. minuta i da li je tada bolje da štoper ruši napadača i spreči gol po cenu crvenog kartona, ili da pokuša da ga stigne, kao što je Tošić pokušao Šaćirija.

- To su stvari koje se u deliću sekunde odluče. Možda je neko od igrača posle utakmice mislio da je trebalo drugačije nešto da uradi, ali u tom trenutku je hteo najbolje i ne bih ja da komentarišem šta bih uradio u toj situaciji.

Šaćiri postiže gol pre Tošićevog uklizavanja i šalje loptu iza leđa Stojkovića; Foto: AP/Tanjug

- Igrači su dali sve od sebe i želeli su najbolje. Nažalost, nije se završilo najbolje po nas, ali nadam se da možemo da pobedimo Brazilce. Moramo da verujemo, iako je to jako teško, to je fantastična ekipa sa puno dobrih igrača. Ali Kostarika se nosila s njima do 91. minuta, Švajcarska je izvukla nerešeno, mislim da i mi možemo s njima da igramo.

Iz Zvezde su u reprezentaciji Nemanja Radonjić i Milan Rodić. Igrači crveno-belih se redovno čuju sa njima, ali posle Švajcarske ih nisu zvali.

- Nismo se čuli posle meča, pre utakmice kao i pred Kostariku, čuli smo se i pred Švajcarsku i poželeli im sreću. Nismo hteli posle da im stajemo na muku i da ih pitamo šta i kako, videćemo ih kada se vrate - zaključio je Vujadin Savić.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nele

    24. jun 2018 | 12:12

    Vazno je da se Mitrovic izvinjavao Saciriju

  • dzoni989

    24. jun 2018 | 11:30

    Bravo Vujadine!! Svako ko ima bar malo kosovske krvi,a ja je imam mnogo,jer sam se tamo rodio, bi na terenu reagovao burno na provokacije onakve.. tesko to moze da se iskontrolise..

  • Ceca

    24. jun 2018 | 11:58

    Pa zar vam nije jasno. Siptari nemaju kulture oni su 1000 g. Zaostali za celim svetom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA