≫ 

Ebisilio se predstavio navijačima Zvezde: Zašto ga je APOEL pustio, kada će biti fizički spreman, šta je obećao navijačima? (VIDEO)

Bivši igrač APOEL-a priključio se pripremama crveno-belih, a predstavio se i srpskim novinarima u Austriji

  • 1

Crvena zvezda je dobila možda i najveće pojačanje, pošto se ekipi priključio bivši igrač APOEL-a, Lorenco Ebisilio, koji je predstavljen srpskim novinarima na pripremama u Austriji.

On je odmah poručio da je svestan veličine kluba, koji ima sjajne navijače i istakao mu je da mu je želja da zaigra sa Zvezdom u Ligi šampiona.

Ukoliko se crveno-beli sastanu sa APOEL-om neće mu biti lako, a skautirao je i analizirao igrače od kojih Zvezdi preti najveća opasnost.

Sportski direktor Mitar Mrkela predstavio je Ebisilija kao igrača u čijim će igrama navijači uživati.

- Dugo smo ga pratili znamo šta nam nestoje u ekipi. Zvezda je dobila dobrog igrača a navijači nekog s kom ce uživati - rekao je Mrkela na promociji Ebisilija, koji je zatim uzeo reč.

Lorenco Ebisilio; Foto: Telegraf

- Pričao sam sa Donaldom pre dolaska ovde i on mi je dosta rekao o klubu i navijačima. Ne bih da iznosim u javnost sve. Mič mi je rekao da ako budem dobro igrao biće mi sjajno u klubu. Vidi se po dolasku da se radi o velikom klubu s puno navijača. Svi mi žele dobrodošlicu i kada je tako onda je lakše da se uklopim.

Ebisilio je opisao i koje su mu glavne karakteristike.

- Jak sam u duelu, kreativan, mogu da dajem golove. Nadam se da ce nadomestiti odlazak nekih igrača.

Zanimalo nas je i kako gleda na to što ga je APOEL pustio u Zvezdu, sa kojom bi trebalo da se sastane u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Nisam bio iznenađen, ovo je fudbal i sve je moguće. Dali su mi mnogo to je dobar klub. Podržavali su me godinu i po. Vreme je za novi korak sa Zvezdom, plasman u Ligu šampiona i da budemo šampioni Srbije. Ispali su fer prema meni, ja sam im dao naznake da želim da odem.

- Biće to specijalna utakmica za mene ako budemo igrali protiv APOEL-a. Ali, ako želimo u Ligu šampiona, moramo da pobedimo. Posebnu pažnju će obratiti na mene jer me znaju. APOEL ima dobrih igrača, Musa iz Jordana je brz igrač i tehničar. Levi bek Brazilac je dobar. Biće to izjednačena utakmica.

lorenco Ebisilio na promociji; Foto: Telegraf

Ebisilio ističe da zbog razmišljanja o transferu nije bio 100% skoncentrisan na treninge, ali veruje da će se fizički potpuno spremiti do prve utakmice.

- Trenirao sam sa APOEL-om. Misli mi nisu bile skroz posvećene treningu, zbog pregovora Zvezde i APOEL-a. Treniraću u Beogradu takođe. Nisam sto odsto spreman, ali verujem da ću biti do prve utakmice.

- Nisam se još ni sa kim od igrača posebno sprijateljio, ne bih nikoga izdvajao. Ali igrao sam sa mnogo srpskih igrača. To su dobri ljudi, uvek naprave dobrodošlicu. Razovaraću s njima i nadam se dobroj komunikaciji i atmosferi - rekao je Ebisilio, koji nije hteo da obećava brojku golova i asistencija.

- Neću o brojevima. Što više to bolje. Najavažnije je da pomognu ekipi.

Ebisilio je objasnio i zašto je uzeo broj 11, iako je bio slobodan i broj 6, koji je nosio u APOEL-u.

Foto: Telegraf.rs

- 11 je bio prvi broj koji sam nosio kada sam počeo da igram fudbal. To je broj koji donosi dobar osećaj.

Nova jedanaestica Zvezde ističe da nema problem sa tim da navijači očekuju mnogo od stranih igrača, a ističe i da izvodi prekide.

- Nemam problem s tim. Navijači imaju pravo puno da očekuju.  Izvodimo prekide, posebno sa leve strane i sa sredine.

Spreman je i na inicijaciju koja je tradicija u Zvezdi, ali još nije izabrao pesmu.

- Viđao sam to u drugim klubovima. Radio sam to u prethodbim kluovima gde sam igrao. Uradiću i to kasnije, ali nisam još izabrao pesmu.

Ebisilio je otkrio i da ima dva fudbalska idola.

- Ronaldo mi je bio idol kada sam počinjao sa fudbalom, ne Kristijano (uz osmeh je poručio prim. aut.),  a sada je to Mesi, volim takve igrače koji ti daju lepotu i sve ono što vole navijači - zaključio je Lorenco Ebisilio.

(Izveštač Telegrafa iz Austrije, Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    1. jul 2018 | 15:01

    Ako se budes upola dobro pokazao kao Donald onda je super!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA