≫ 

"Slučaj" Abidalove jetre: Barselona oštro demantovala optužbe da je svom igraču ilegalno kupila organ! (FOTO)

Španski gigant se ekspresno oglasio i demantovao glasine da je organ za francuskog fudbalera kupljen na crnom tržištu

  • 0

Fudbalski klub Barselona je porekao optužbe da je bivši predsednik katalonskog kluba, Sandro Rosel, ilegalno kupio jetru za bivšeg francuskog defanzivca Erika Abidala.

Francuz je trenutno tehnički sekretar kluba, a 2012. godine je imao transpalntaciju organa nakon što mu je otkriven tumor na jetri.

>>>Feliks Brih pakuje kofere: Dželat Orlova završio sa suđenjem na Mundijalu!

Izvori u Španiji navode da je Rosel, koji je uhapšen za pranje novca 2107. godine, bio taj koji je kupio pomenuti organ. Čelnici Barselone kategorično odbijaju bilo kakvu neregularnost u vezi sa tom temom.

Sandro Rosel se već nalazi pod istragom u vezi sa pranjem novca od televizijskih prava Foto: Tanjug/AP

Ova optužba je takođe bila poreknuta od strane 38-godišnjeg Abidala, kao i od strane bolnice "Hospital Clinic de Barcelona" gde je transpalntacija bila obavljena.

- Svi u klubu su tužni zbog plasiranja ovih neproverenih informacija u vezi sa ovako osetljivom temom - stoji u sapoštenju Barselone.

Osoba zadužena za odnose sa javnošću u Katalnoskom Ministarstvu Pravde, je izjavila da je slučaj protiv Sandra Rosela, u vezi sa navodnom ilegalnom kupovinopm organa, bio zatvoren bez optužbe ranjie ove godine.

Erik Abidal u dresu Olimipijakosa u kome je završio karijeru 2014. godine Foto: AP/Tanjug

Španska nacionalna oragnizacija za transplantaciju organa je izjavila da je istraga u kojoj su sarađivali sa bolnicom i Katalonskom oragnizacijom za transpalntaciju organa, pokazala da je donacija organa bila u skaldu sa sadašnjim zakonom i zvaničnim pravilima klinike.

>>>Rusi proslavljali pobedu nad Španijom kao da je kraj rata! (VIDEO)

Abidal, koji je proveo šest sezona na Nou Kampu, se vratio igranju fudbala u aprilu 2013. godine, da bi tri meseca kasnije potpisao za Monako.

Prošle nedelje je Španski sud presudio da će Sandro Rosel, koji se trenutno nalazi u pritvoru, uskoro pojaviti na suđenju u vezi sa pranjem novca prilikom prodaje televizijskih prava za brazilske mečeve.

Erik Abidal je 2014. godine završio svoju igračku karijeru u dresu Olimpijakosa iz Pireja, za koje je odigrao samo 9 utakmica u svim takmičenjima.

VIDEO: Partizanov Španac u Beograd dovodi i atraktivnu Mirnu...veoma atraktivnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA