≫ 

Ovo postaje suludo: Everton sa 50 miliona rizikuje sa brazilskim napadačem

Malo kome je jasan ovaj transfer koji je sve izvesniji

  • 0

Brazilac Ričarlison (21), koji je minule sezone, njegove prve u Premijer ligi, postigao solidnih pet golova za Votford, na pragu je senzacionalnog prelaska u Everton.

Senzacionalno u ovom sve izvesnijem transferu je zapravo suma koju će klub iz Liverpula izdvojiti za ofanzivca - reč je o 50 miliona funti!

>>> ZA ISTORIJU: Alison je najskuplje plaćeni golman ikada!

Ako se uzme u obzir da su "karamele" prethodni prelazni rok postavile transfer rekord sa Gilfijem Sigursonom (45 miliona), a Islanđanin se ni približno nije potvrdio kao ekstra pojačanje, navijači Evertona s pravom su zabrinuti da bi ista stvar mogla da se desi i sa Brazilcem.

Ričarlison je igrač koji bim mogao da se pokaže kao dobra investicija, na kraju krajeva reč je o bivšem mladom reprezentativcu Brazila, eks napadaču slavnog Fluminensea koji ga je i prodao Votfordu prethodnog leta za 11.7 miliona funti.

Ali 50 miliona funti, u ovom trenutku, za ovog fudbalera....

Ako Votford završi ovaj transfer, odmah može da ponese "titulu" šampiona prelaznog roka zbog zarade od skoro 40 miliona za samo jednu sezonu na prodaji napadača koji u svojoj biografiji ima tek pet golova u Premijeršipu.

Ključni faktor u potencijalnom dogovoru je novi menadžer "karamela" Marko Silva, koji je prethodne sezone u Votfordu najbolje mogao da se uveri u potencijal koji u sebi ima Brazilac. Silva je u međuvremenu dobio otkaz u lodnonskom klubu i dobio posao u Evertonu.

Sva je prilika da će njegovim putem i Ričarlison...

Evo kako pojedini tviter korisnici vide ovaj transfer, ali i kompletnu politiku dovođenja igrača i sume koja se za njih izdvaja poslednjih godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA