Da li ste videli kako Piksi igra sa Boltom? Stojković u 53. godini pokazao magiju Zidanovoj ekipi svetskih prvaka! (VIDEO)

Pre mesec dana, Francuzi kao da su predosetili da je vreme za novo osvajanje svetske titule!

  • 5

Napravili su Francuzi revijalnu utakmicu Francuska 98 - Tim sveta 98, čime su napravili lepu uvertiru za Mundijal.

Egzibicionom utakmicom je napravljen ispraćaj francuske selekcije na Mundijal, proslavljeno je 20 godina od osvajanja svetske titule, a selektor Eme Žake ovde nije mogao da računa samo na Didijea Dešana, aktuelnog šefa stručnog štaba.

Spisak imena je bio strahovit, Francusku su predstavljali Bartez, Tiram, Blan, Desai, Lizerazu, Karembe, Peti, Đorkaef, Zidan, Anri, Givarš kao starteri, igrali su još: Lama, Šarbonije, Kandela, Đetu, Lebef, Bogosjan, Lamuši, Vieira, Pires, Ba, Dugari, Diomede.

Na drugoj strani, u timu sveta su bili naši nekadašnji reprezentativci Dragan Stojković Piksi i Niša Saveljić, igrali su još Toldo, Zenoni, Šimić, Aldair, Tomazi, Davids, Eto, Vijeri i Stoičkov, džokeri su bili Džejms, Bilić, Isa, Ntampizas, Mendijeta, Stanić, Karagunis, Morijentes, Klajvert i veliki Jusein Bolt.

Piksi, gde si? Foto: Tanjug/AP

Arsen Venger je vodio ovu ekipu, pa ne čudi da je nekadašnji njegov adut iz Nagoje, Dragan Stojković Piksi, bio desetka ekipe.

Da još ima magije u njegovim nogama, videli smo kada je namestio gol Fernandu Morijentesu, jedan lagani pas je presekao celu odbranu i Bartez je morao da padne.

Niša Saveljić je takođe imao čast da bude deo spektakla, proveo je osam godina u Francuskoj igrajući za Bordo, Sošo, Bastiju, Gengam, a posebno je bio upečatljiv momenat kada je oštro uklizao Dugariju, pa tražio žuti karton za simuliranje, što je prošlo uz prijateljske čarke.

Nekad je lomio Lale Foto: MN Press

Trikolori su pobedili Tim sveta sa 3:2, golove su dali Anri, Zidan i Kandela, odnosno Morijentes i Mendijeta. Saveljić je u nedavnom razgovoru za Dnevne novine rekao da je palo podsećanje na traumatični meč Jugoslavije protiv Holandije, kada smo izgubili sa 2:1.

- Razgovarao sam sa Davidsom i Klajvertom o tom meču 1998, svega se sećaju. Edgar mi je čak pričao kako je lopta nekoga zakačila kod njegovog gola za 2:1 - prepričava Saveljić pogodak u 92. minutu, kada je lopta okrznula Komljenovića i završila iza leđa Ivice Kralja.

No, da se ne vraćamo na teške teme, uživajte u majstorijama legendi fudbala!

VIDEO - Delije odgovorile Hrvatima citatom iz filma "Lepa sela lepo gore"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sesta licka

    21. jul 2018 | 20:53

    Mislim , kakvi danas invalidi igraju za zvezdu ovaj debeli stojkovic bi mogao kao i oni..ma kina je to brate...

  • Ja

    22. jul 2018 | 02:21

    Piksi je najbolji igrac na balkanu svih vremena. Steta sto je hronicna povreda kolena sprecila naseg igraca da uzme zlatnu loptu!

  • Strah

    22. jul 2018 | 11:24

    Ovsko matori bi lagano bili prvi u JSL,brzinom neodoljivo podsecaju na nase klubove

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA