Grčki sportisti se ujedinili, PAO i Olimpijakos pokrenuli najveću akciju za pomoć ugroženom narodu u strašnim požarima (FOTO)

Najtrofejniji grčki fudbalski klub pokazao humanost povodom nezapamćene katastrofe koja je zadesila region istočno od Atine

  • 0

Zvaničan broj žrtava požara u Grčkoj je nažalost dostigao broj od 74, povređenih je 188, što je nateralo veliki broj uticajnih sportista, renomiranih sportskih radnika, najveće navijačke grupe u Grčkoj da pokrenu do sad najveću akciju prikupljanja pomoći za one kojima je ona u ovom trenutku najpotrebnija.

Gazda Olimpijakosa Evangelos Marinakis donirao je milion evra porodicama žrtava strašnih požara, a najveći rival Panatinaikos, čiji je gazda Dimitirs Janakopulos vlasnik farmaceutske kuće, obezbedio je besplatne lekove, zavoje i sva potrebna medicinska sredstva za najugorženije.   

>>>UŽAS: Fudbaler nožem ubio golmana ispred kluba, sigurnosne kamere sve snimile (VIDEO)

Dosta osoba se vodi kao nestalo usled nezapamćenih požara, dok je Marinakis, koji je usput vlasnik i Notingem Foresta, otvorio bankovne račune na koje bi svi koji su u mogućnosti trebalo da uplaćuju novac.

VIDEO: Delije minutom ćutanja odale počast žrtvama požara u Grčkoj

Za to vreme, cela sportska zajednica u Grčkoj je ostala šokirana usled tragedije, a i novo pojačanje londonskog Arsenala, Sokratis Papastatopulos, takođe je odlučio da donira određenu svotu novca.

Bivši defanzivac Borusije iz Dortmunda će uplatiti svu zaradu ostvrenu ove nedelje iz kafića čiji je on vlasnik, koji se nalazi u njegovom rodnom mestu.

- O moja zemljo. Nemam reči da opišem ovu tragediju - napisao je fudbaler na društvenoj mreži nakon što je primio zapanjujuće vesti.

U isto vreme, vlasnik PAOK-a, Ivan Savidis je objavio da će solunski klub pomoći porodicama žrtava tako što će im donirati svu zaradu koju tim ostvari od kvalifikacionog meča za Ligu šampiona protiv ekipe Bazela.

 
Den exw logia! Apisteuti katastrofi! Kouragio kai dunami ELLADARA MOU!!A post shared by Kostasmanolas (@kostasmanolas44) on

I defanzivac Rome, Kostas Manolas, je takođe ispoljio šok povodom ovih tragedija, posalvši poruku podrške na njegovom Instagram profilu.

>>>Stigao kao anonimus na Mundijal, uzeo titulu, a njegov gol sad je proglašen najlepšim na turniru (VIDEO)

Konačno, tu su i igrači lisabonske Benfike, Andreas Samaris i Odiseas Vlahodemos, koji su snimili video koji je postavljen na zvanični Tviter profil slavnog portugalskog kluba, u kome oni izjavljuju saučešće porodicama zrtvava požara.

Nezapamćena scene užasa su dolazile iz Grčke proteklih dana, a grčki sportski radnici su dokazali da poseduju veliki stepen empatije prema svojim unesrećenim sunarodnicima.

Velika pomoć stiže i od navijača dva najveća grčka kluba Olimpijakosa i Panatinaikosa, koji su se organizovali i svakodnevno prikupljaju pomoć sa sunarodnike iz krajeva pogođenih vatrenom stihijom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA