≫ 

Bledi minimalac Partizana na debiju Mirkovića u Superligi! (FOTO) (VIDEO)

Stare boljke crno-belih došle do izražaja i protiv Zemuna

  • 46

Posle gostovanja Nordjselandu u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Partizan je na terenu Zemuna u 4. kolu Superlige pobedio minimalnim rezultatom 1:0 i tako upisao drugu pobedu u domaćem takmičenju. 

Pre ovog susreta, Zemun je bio pretposlednji sa dva remija uz poraz, dok je Partizan ušao u meč kao 10. sa 4 boda, pa su obe ekipe otvorenom igrom pokušavale da dođu do potrebnih bodova.

>>>Batu Mirkovića su podsetili na -5 u odnosu na Zvezdu, on je imao spreman odgovor!

Krenuli su crno-beli silovito od samog starta. Međutim, ta početna inicijativa je kratko trajala. Zemunci su se branili samo prvih desetak minuta, da bi posle zaigrali mnogo otvorenije i napali gol crno-belih koji su tokom celog meča teško dolazili do prilika za pogodak.

Konkretniju priliku domaći fudbaleri su imali već u 10. minutu kada je Miljan Vukadinović snažno šutirao, a Stojković krajnjim naporom sprečio loptu da uđe u mrežu. Ipak, zahvaljujući isključivo inidividualnom kvalitetu, crno-beli su poveli prvi i to posle solo akcije Danila Pantića koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao u bliži ugao i pogodio. To je ujedno bio i najzanimljiviji detalj prvog dela igre.

Do kraja, Zemun je imao priliku za izjednačenje. Vukadinović je iznudio slobodan udarac na ivici kaznenog prostora u finišu poluvremena. Suma ga je oborio i zaradio žuti karton, ali domaći nisu uspeli, posle prekida, ozbiljnije da ugroze gol Stojkovića.

Posle odmora, meč je ušao u mirniju fazu. Obe ekipe pokušavale su da se probiju do gola kroz sredinu, uz mnogo prekida igre. Ipak, u 70 minutu, domaći fudbaleri imali su najbolju šansu za izjednačenje, ali je odbrana Partizana uspela da ostane pribrana i loptu pošalje daleko od svog gola.

Od tog momenta, delovalo je da crno-beli čuvaju minimalnu prednost i jedva čekaju da se meč završi. Zemunci su stvarali šanse i bili bolji rival na terenu ali je odbrana Partizana nekako uvek uspevala da loptu pošalje daleko od svog gola.

Sastavi: 

Zemun: Milošević, Stanimirović, Cvetković, Vukadinović, Romanovski, Bašanović, Azemović, Luković, Stojković, Đalović, Kukuličić

Partizan: Stojković, Miletić, Enake, Marković, Urošević, Nikolić, Smiljanić, Pantić, Suma, Đerlek, Ožegović

Rezultati 4. kola Superlige Srbije:

petak

Radnički – Voždovac 1:0 (0:0)

(Noma 89')

Subota

Proleter – Napredak 1:1 (1:0)

(Čović 27' – Vukanović 94')

Dinamo – Mladost 1:3 (0:1)

(Suraka 87' – Dimić 30', Tumbasević 79', Jovanović 91')

Mačva – Vojvodina 0:0

OFK Bačka – Čukarički 1:1 (0:0)

(Mićić 91' – Tedić 80')

Rad – Radnik 3:1 (2:1)

(Mihajlović 5', Perendija 28', Kasalica 27' – Pantelić 14')

Nedelja

Zemun – Partizan 0:1 (0:1)

(Pantić 20')

Crvena zvezda – Spartak 0:0 - u toku

Tabela: Crvena zvezda (–1) 9, Radnički 9, Čukarički 8, Mladost 8, Proleter 7, Partizan 7, Rad 6, Radnik 6, Bačka 5, Napredak 5, Mačva 4, Vojvodina 3, Voždovac 3, Spartak (–1) 3, Zemun 2, Dinamo 0.

Suma nije imao svoj dan; Foto: MN Press
Prvih desetak minuta crno-beli su imali totalnu inicijativu; Foto: MN Press
Igralo se oštro na obe strane terena; Foto: MN Press

VIDEO - Kako je Vladimir Stojković video meč sa Nordsjelandom?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sole

    12. avgust 2018 | 22:07

    ocaj,jad i beda od igre Partizana.moja noga na stadion nikada dok se ne najure Vucela,Vazura,Ilijev,Suma,Miletic levi,tj 70 % igraca jer nisu za Partizan ni srcem,ni znanjem,ni voljom,apatija,cim povedu panika odmah nazaad a suplji na sve strane.molim Boga da ih Besiktas napuni sa jedno 10-12 kom u obe utakmice,valjda ce onda uprava otici.Batice velika greska u karijeri sto prihvati bezlican tim Partizana.Lola kao Bambi totalan promasaj.igraci imaju snage za 60 minuta ni minut vise....TUGA<TUGA<BEDA<CEMER I JAD....

  • Raška

    12. avgust 2018 | 19:29

    Bruka smeniti upravu što pre.

  • Anonimus

    12. avgust 2018 | 18:52

    Moraju se pomiriti sa time da ce zvezda osvojiti titulu I da je bolja....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA