≫ 

LIGA EVROPE: Biševac doneo istorijski uspeh Dudelanžu, Banetov Zenit preokrenuo protiv Norvežana, Suduva šokirala Seltik!

Miran će biti Zenit u Norveškoj

  • 3

Prvi mečevi plej-ofa za Ligu Evrope odigrani su u Gruziji i Rusiji, Zenit je dobio Molde sa 3:1, Ludogorecu je bio dovoljan minimalac od 1:o protiv Torpeda.

Torpedo Kutaisi je bio domaćin Ludogorecu i ispostavio se kao žilav protivnik. Bugari su slavili samo sa 1:0 na gostovanju, pogotkom Vandersona u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, što je dovoljan kapital za miran revanš.

Sa druge strane, Zenit se igrao sa nervima svojih navijača u Sankt Peterburgu, pošto je norveški Molde poveo preko Hestada u 42. minutu, a strepnja je trajala do 71. minuta i pogotka Dzjube.

U svom stilu, ovaj napadač je udarcem glavom doneo olakšanje domaćinima, da bi preokret bio delo Zabolotnjeg, doduše iz odbitka posle loše intervencije Norvežana. Za kraj, Mevlja je otklonio sve dileme pogotkom u 90. minutu za 3:1, naš Branislav Ivanović odigrao je ceo meč.

Zanimljiv meč viđen je i u Luksemburgu. Potpuno neočekivano Dudelanž je sa 2:0 pobedio favorizovani Kluž. Strelci u ovoj pobedi, bili su David Turpel u 67. i Danel Sinani u 80. minutu. Za tim iz Luksemburga nastupa bivši fudbaler Zvezde Milan Biševac, koji će sa Dudelanžom imati priliku da ispiše stranice fudbalske istorije zemlje u kojoj nastupa.

I litvanska Suduva, koju je Crvena zvezda izbacila iz kvalifikacija za Ligu šampiona, odigrala je sjajan meč kod kuće protiv Seltika. Iako su važili za totalnog autsajdera protiv Škota uspeli su da brzo odgovore na početno vođstvo gostiju i izjednače, a potom i održe taj rezultat do kraja meča.

Liga Evrope plej-of:

Torpedo - Ludogorec 0:1

Zenit - Molde 3:1

Trencin - AEK Larnaka 1:1

APOEL - Astana 1:0

Šerif - Karabag 1:0

Sigma - Sevilja 0:1

Suduva - Seltik 1:1

Sarpsborg - Makabi 3:1

Malmo - Midtjland 2:2

Atalanta - Kopenhagen 0:0

Bazel - Apolon 3:2

Dudelanž - Kluž 2:0

Olimpijakos - Barnli 3:1

Zorija - Lajpcig 0:0

Genk - Brondbi 5:2

Olimpija Ljubljana - Trnava 0:2

Partizan - Bešiktaš 1:1

Rapid Beč - Steaua 3:1

Gent - Bordo 0:0

Rendžers - Ufa 1:0

Rozenborg - Škendija 3:1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA