≫ 

Zvezda spremna za Salcburg i napad na Ligu šampiona: Crveno-beli slomili Čuku sa kombinovanim timom (VIDEO)

Zvezdi je ovo bio uspešan prvenstveni ispit pred Salcburg

  • 65

Fudbaleri Crvene zvezde bili su domaćini su Čukaričkom u 6. kolu Superlige, a mislima su sigurno dobrim delom već bili u Salcburgu. I pored toga, slavili su sa kombinovanim timom rezultatom 2:1.

Zvezda je već odigrala 0:0 sa Austrijancima u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona i gostuje im u sredu, a nakon toga usledila je misija održanja maksimalnog učinka u prvenstvu.

>>>Salcburg jedva iščupao pobedu pred Zvezdu: Slabašni Altah dao dva gola Stankoviću i pokazao ranjivu stranu Red Bula (VIDEO)

Samo su navijači podbacili, ali oni koji nisu došli. Ne ispraća se ovako ekipa na plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona Foto: MN Press

Crveno-beli su pred ovaj meč imali četiri pobede (jedan meč je odložen) iz četiri odigrana duela, dok je Čukarički odlično startovao i došao do 11 bodova.

Pred meč, Vladan Milojević je rešio da u tim vrati oporavljenog Savića, tu su bili još talentovani Terzić, Simić, Srnić i Pavkov koji je opet dobio superligašku priliku.

Malo reskiranje sa kombinovanim timom se nije obilo o glavu Milojeviću, jedan slalom Gobeljića posle izjednačenja Čukaričkog bio je dovoljan za ceo plen.

Crvena zvezda - Čukarički 2:1

Stadion: Rajko Mitić Gledalaca: - Sudija: Danilo Grujić

(Srnić 53, Gobeljić 71 - Tedić 66)

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Savić, Babić, Terzić, Jovičić, Jovančić (od 59. Meleg), Jevtović (od 70. Ben), Simić, Srnić (od 83. Kafu), Pavkov

Čukarički: Stevanović, Đorđević, Puškarić, M. Stevanović, Birmančević (od 70. Kajević), Bogosavac, Kopitović, Ovusu, Zorić (od 85. Šarić), Docić, Tedić (od 77. Mudrinski)

Žestoka borba u derbiju kola Foto: MN Press

TOK MEČA

Crvena zvezda je u prethodnim mečevima lako izlazila na kraj sa rivalima u prvenstvu čak i sa kombinovanim sastavom, ali je ovaj put tim Vladana Milojevića čekao znatno teži zadatak.

Čukarički je odlično započeo sezonu i pred ovo kolo imao bod manje od crveno-belih, a sada je tokom prvih 45 minuta bio potpuno ravnopravan rival.

U nekoliko situacija je samo tim Sima Krunića podbacio u kreaciji, nedostajao je završni pas kroz odbranu koju su činili Babić i povratnik iz povrede, kapiten Vujadin Savić.

Gobeljićev trk rešio meč Foto: MN Press

Čukarički je u dugom periodu sredine poluvremena dominirao u posedu, dok je Zvezda najveću šansu propustila u 15. minutu, kada je Pavkov sa peterca šutirao glavom pravo u Stevanovića, na odličan centaršut Veljka Simića.

Nije Zvezda uopšte imala dobar protok lopte, delovala je kao tim koji je mislima već u Salcburgu, propuštena je i prilika u 45. minutu posle slobodnog udarca, kada je Vujadin Savić faulirao golmana Stevanovića.

U nastavku, nije bilo izmena, ali jeste brzo došlo do promene rezultata, Simić je odlično uposlio talentovanog Aleksu Terzića, koji je asistirao Srniću za čist zicer i 1:0.

Radonjić je ovaj put bio u ulozi gledaoca Foto: MN Press

Nakon toga je Zvezda ponovo ušla u letargiju i oslonila se na čuvanje rezultata, što je bilo kobno u 66. minutu - Borjan je očajno procenio let lopte, koja je dodata Tediću na tri metra od gola za 1:1.

Jasan je to bio znak Milojeviću da promeni tim, uveo je Bena, ali nije ovaj igrač rešio meč - momenat inspiracije Marka Gobeljića je promenio rezultat na semaforu.

On je na centru terena presekao pas i krenuo u slalom ka 16 metara rivala, šutirao je oštro i nisko u donji ugao za 2:1, ali je imao doduše i sreće jer je lopta promenila pravac pogodivši štopera.

Do kraja Čukarički nije imao ozbiljnije prilike jer Zvezda nije dozvoljavala greške, i Borjan je podigao koncentraciju posle kiksa, pa je crveno-beli tim meč uveo u željeni tok.

Mogla je razlika da bude veća da Meleg iz kontre nije pogodio stativu, imao je i Ben odličnu priliku kada je sa desne strane gađao suprotni ugao, Stevanović je imao sreće zbog male neprezicnosti.

VIDEO - Marakana dugo nije videla ovakvog gospodina kao što je trener Salcburga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nk

    25. avgust 2018 | 22:20

    Prekinite ovu farsu i dajte Zvezdi titulu!Ovo je sramota za zdrav razum!Omladince da su izveli prvo a petlice drugo isto bi Zvezda dobila.Cuvaju li se ovo igraci Cukarickog za Evropu?Sramota!

  • bg

    25. avgust 2018 | 22:45

    Spremna da primi 3 kom,spustite se na zemlju

  • Dasa

    25. avgust 2018 | 22:42

    Tragedija naseg fudbala. Dajte im titulu jos sada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA